La Policia Nacional deté tres joves acusats de ser autors de la mort de Samuel Luiz, el jove assassinat a cops a La Corunya.

Detinguts els autors de la mort del Samuel

En un comunicat, la policia estatal ha confirmat la detenció de tres persones, d'entre 20 i 25 anys, que han estat acusats com a presumptes autors de l'assassinat del Samuel, el noi mort a La Corunya dissabte passat al crit de "maricón".

Els fets van passar de matinada, quan el Samuel i una amiga seva van sortir del local de l'avinguda Buenos Aires en què estaven de festa.

A la porta de la discoteca van fer una videotrucada amb una altra amiga i li van començar a ensenyar els llocs en els quals havien estat durant la nit.

Assassinat a La Corunya: "et mato, maricón"

Pel carrer va aparèixer llavors una parella que no coneixien a la víctima i es va pensar que els estaven gravant. En actitud molt agressiva el noi el va increpar: "O pares de gravar o et mato, maricón".

Samuel / Twitter

Dotze persones maten a cops a un noi a La Corunya mentre criden "maricón de merda" / Twitter

Llavors Samuel va contestar: "Maricón de què?", al que el jove va respondre donant-li un fort cop de puny mentre la seva parella els intentava separar.

Minuts després de ser separats per un altre home que va intervenir, l'agressor va tornar amb dotze persones més per pegar una pallissa al Samuel.

Dotze persones maten a cops un jove

"Vaig veure que una multitud de gent es movia a gran velocitat i vaig anar corrent fins allà. Vaig sentir algú que cridava: 'maricón de merda' i, quan vaig arribar, em vaig trobar el Samuel a terra inconscient. Ells ja no estaven, l'havien deixat allà tirat i s'havien escapat corrent", explica la seva amiga Lina, que era amb qui havia sortit del local.

Samuel Luiz Muñiz / Twitter

Detingudes tres persones com a autores de l'assassinat de Samuel Luiz / Facebook

Poc després va arribar la Policia i els serveis d'emergències, que el van traslladar a l'hospital, on va acabar morint a causa de les ferides ocasionades.

Les càmeres de seguretat identifiquen els culpables

Aquest dilluns, després d'un dia de recerca, les càmeres de seguretat van poder identificar els agressors i 13 persones van ser detingudes per declarar davant de les autoritats judicials.

Samuel / Facebook

El Samuel va morir a l'hospital després de la pallissa que li van donar dotze persones de matinada / Facebook

Ara, tres d'aquestes persones han estat detingudes acusades de l'assassinat de Luiz. La Policia Nacional ha explicat que no es descarten més detencions i que la investigació continua oberta "fins al total esclariment dels fets".