Enxampats amb les mans al plat i sense sortida. Així s'han vist sorpresos sis sospitosos en una nau industrial de Badalona (Barcelonès) on guardaven mercaderies sostretes de la càrrega de camions estacionats en àrees de servei i descans en vies ràpides. Els fets van succeir aquest dimarts quan un sergent dels Mossos d'Esquadra fora de servei va detectar a la carretera B-10 al seu pas pel Prat del Llobregat (Baix Llobregat) un turisme i una furgoneta que circulaven amb les plaques de matrícula tapades. A més, els ocupants portaven la cara amagada amb passamuntanyes. L'estrany del cas va fer que l'agent de rang iniciés un seguiment discret dels vehicles al mateix temps que informava la sala regional de la policia catalana de tots els moviments, fins que van arribar a l'altre costat de Barcelona i van accedir al pàrquing d'una nau. Fins aquí tot va ser tranquil·litat, però ben aviat va començar l'angoixa i desesperació dels delinqüents.

 

Diverses patrulles dels Mossos d'Esquadra de les comissaries de Badalona i Sant Adrià del Besòs van arribar al lloc i van encerclar-lo, controlant totes les sortides possibles. Els sis homes van adonar-se de la presència policial i, acte seguit, van agafar un Audi de color negre, ocupat per tres d'ells, i van irrompre a gran velocitat per una de les rampes del pàrquing per on van entrar feia poca estona. L'intent de fugida davant de l'ampli dispositiu va provocar que el cotxe dels delinqüents impactés directament contra un dels turismes de la policia catalana en diverses ocasions, el qual va acabar amb la part davantera completament destrossada. També van xocar contra una segona dotació policial, que va quedar amb la matrícula penjant i el capó obert a mitges. 

Els impactes van deixar 'KO' el cotxe dels lladres

L'objectiu de tres dels sis delinqüents era escapar. Per això no van dubtar en impactar violentament contra els cotxes dels Mossos d'Esquadra i, fins i tot, van intentar atropellar els agents. Afortunadament, els xocs van aturar-se un cop que l'Audi de color negre dels lladres es va avariar fruit d'aquests impactes. Els ocupants, en adonar-se'n, van sortir i van intentar fugir, però van poder ser interceptats i detinguts. Al mateix temps, altres policies van entrar a la nau industrial de Badalona on van localitzar i arrestar tres persones més que es trobaven amagades.

Els Mossos d'Esquadra van detenir aquest 10 de gener sis homes amb edats compreses entre els 23 i els 38 anys com a presumptes autors dels delictes de furt a interior de vehicle, danys, furt d'ús de vehicle, robatori amb força a interior de vehicle, conducció temerària i atemptat contra els agents de l'autoritat i lesions. Un cop arrestats, la policia catalana va realitzar una primera inspecció de la nau, que va permetre descobrir que hi havia una gran quantitat d'objectes, entre els quals televisors, caixes de material esportiu i altres amb mercaderia per instal·lacions de plaques fotovoltaiques. A més, la furgoneta que va veure el sergent fora de servei també era al pàrquing, i va ser sostreta dies abans a Vilassar de Dalt (Maresme). 

Material intervingut a la nau de Badalona (Barcelonès) per la policia catalana / MOSSOS
Material intervingut a la nau de Badalona (Barcelonès) per la policia catalana / MOSSOS 

Furts a camions a la costa catalana

Un cop van ser engarjolats els presumptes autors dels furts, després de deixar destrossat un cotxe i mig dels Mossos d'Esquadra, els agents de la Unitat d'Investigació de la comissaria de Badalona es van fer càrrec de les indagacions. Així, poc després, van determinar que els objectes procedien de tres robatoris a camions que van tenir lloc el 7 i 10 de gener a Cardedeu (Vallès Oriental), Gavà (Baix Llobregat) i Llinars del Vallès (Vallès Oriental). Precisament el comès a Gavà va produir-se tan sols 15 minuts abans que el sergent els detectés al Prat de Llobregat. Els sis arrestats van passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Badalona aquest dijous i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs.