Nova operació contra el tràfic de marihuana. Cada dia n’hi ha alguna en algun lloc de Catalunya. Però avui, la que està en marxa des de primera hora al Vallès, és diferent. Entre els detinguts hi ha quatre agents de la Policia Local de Llinars del Vallès. 

Segons les investigacions fetes per l’Àrea d’Investigació Criminal (AIC) de la regió policial Metropolitana Nord dels Mossos d’Esquadra, els quatre agents detinguts col·laboraven amb una xarxa de narcotràfic dominicana que es dedicava al conreu i tràfic de marihuana. 

Escorcoll en marxa a la caserna de la Policia Local de Llinars

Agents de paisà i uniformats han fet diversos escorcolls aquesta matinada a Llinars, entre altres punts, a la caserna de la Policia Local de Llinars, que és on treballen els quatre agents detinguts, segons ha avançat El Periódico.

Segons els investigadors de l’AIC, els arrestats oferien col·laboració als narcos, fent vigilància de les plantacions. Tot i això, ara mateix el cas està sota secret de les actuacions i no es disposa de més informació.

Els Mossos d’Esquadra sí que confirmen que s’està fent una operació antidroga a Llinars i que també s’investiga la xarxa per blanqueig de capitals. La banda, liderada per persones de nacionalitat dominicana, havien creat una xarxa per blanquejar els diners provinents de la marihuana. Els escorcolls segueixen en marxa i es preveuen una desena de detinguts.

El tràfic de marihuana s’infiltra la societat

El cap de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) dels Mossos, l’intendent Ramon Chacón, ja va avisar fa dies que el tràfic de marihuana s’havia convertit en un problema de primer ordre, fent créixer exponencialment la presència de crim organitzat a Catalunya per dedicar-se a aquest tipus de negoci. 

La policia catalana també fa mesos que avisa que és habitual que altres sectors s’incorporin a aquest negoci, molt lucratiu i poc penalitzat. Des de serrellers, electricistes… passant també per polítics i policies, com és el cas que avui, presumptament, ha implicat a quatre agents de la Policia Local de Llinars del Vallès.

Nou cop per fer net a la policia

Fa pocs dies Afers Interns dels Mossos d’Esquadra van detenir quatre agents dels Mossos d’Esquadra -tres en actiu i un en excedència- per haver participat, a les ordres d’un d’ells, en el segrest i extorsió d’una parella que els hi devia diners. Després de ser entregats al jutge, van quedar en llibertat.

Alhora, també s’estan investigant un grup de Mossos d’Esquadra de la comissaria de Santa Coloma de Farners per, com en el cas d’avui, tràfic de marihuana. Aquesta investigació està prevista que arribi a judici durant les properes setmanes.