Un dels empleats de manteniment del col·legi Maristes de Badalona (Barcelona) ha estat detingut pels Mossos d’Esquadra aquest dimecres a la nit acusat de provocar un incendi i tancar a dintre de l’escola un grup de monitors que estaven celebrant una festa. L’home, de 50 anys, s’enfronta als càrrecs d’incendi provocat i intent d’homicidi.

Una baralla, motiu de l’incendi

Els fets han succeït passades les 23:30 hores d’aquest dimecres, quan els Bombers han rebut un avís que s’havia produït un incendi a l’escola del carrer Temple de Badalona. Segons ha avançat La Vanguardia, diversos empleats del centre, entre els quals es trobava el detingut, estaven reunits a la sala d’actes celebrant una festa. En un moment determinat, el detingut hauria començat una forta discussió amb un dels monitors. Els assistents el van acabar fent fora, i va marxar amb un altre company a un bar proper.

Ja al local va beure fins a emborratxar-se i va començar una baralla amb un client. L'incident va precisar la intervenció dels Mossos, els quals van demanar que marxés del bar. El detingut, molt embriagat, va decidir tornar al col·legi per venjar-se del company amb el qual havia tingut la discussió. Va entrar a la sala d'actes, va tancar la porta per dins i va partir la clau al pany. Seguidament, va calar foc a la sala.

Cap ferit de gravetat

El foc es va estendre ràpidament a l’interior de la sala, que ha quedat pràcticament destruïda. Un veí de la zona va trucar als serveis d’emergència en veure les flames, i al lloc van acudir ràpidament onze dotacions dels Bombers i diverses patrulles de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra. Segons fonts policials, un dels assistents a la festa va poder guiar els seus companys amb una llanterna cap a una altra sortida. Afortunadament, no s’ha hagut de lamentar cap ferit de gravetat, tot i que diverses persones han hagut de ser ateses per inhalació de fum.