La troballa de l’últim vídeo gravat per Levi Davis, on confessava haver estat víctima de xantatge per part d’una persona vinculada amb el Factor X britànic, ha destapat una presumpta xarxa dedicada a l’extorsió i a la intimidació d’antics concursants del programa. El jugador britànic de rugbi, de 24 anys, va desaparèixer a Barcelona el passat mes d’octubre, i des de llavors ningú l’ha tornat a veure.

A la seva confessió, que dura uns quinze minuts i que originalment havia penjat al seu compte d'Instagram, d'on va desaparèixer, Davis explica que durant la gravació del programa va conèixer una persona que es va guanyar la seva confiança, però qui va acabar abusant d'ell. Segons el seu relat, en una de les seves quedades, l'individu en qüestió el va drogar i violar mentre ho gravava tot en vídeo. El xantatge va començar poc després, amenaçant-lo de difondre les imatges.

Un dels detectius privats confirma les extorsions

Gavin Burrows, cap de l’equip d’investigadors privats contractats per la família del jugador, ha compartit pel seu compte de Twitter que les al·legacions que Davis fa al seu vídeo són veritat i que, a més, han estat corroborades per diversos exconcursants de Factor X, que han passat pel mateix. “Hem rebut informacions de valor d’un nombre d’antics participants del programa Factor X que han confirmat que allò que assegura Davis al seu vídeo és veritat”, ha piulat.

I continua assegurant que diverses persones relacionades amb el món de l'entreteniment s'han apropat a ell i al seu equip, però, en comptes de mostrar preocupació per la desaparició de Levi Davis, aquests individus volien esbrinar de qui i com havien obtingut les informacions relatives als xantatges.

Va publicar el vídeo poc abans de desaparèixer

Davis havia publicat aquest vídeo al seu compte d’Instagram poc abans de desaparèixer, però algú el va esborrar de la plataforma. Segons els investigadors privats, les persones que van treure el vídeo del seu perfil són les mateixes que li estaven fent xantatge i, possiblement, estiguin darrere de la seva desaparició.

Fins ara, la investigació oficial s'havia centrat en un deute que el jugador havia contret presumptament amb la màfia somali per un suposat tema de drogues. Davis havia pagat 100.000 lliures esterlines (uns 112.000 euros), que finalment havia resultat ser la quantitat que l'hi havien extorsionat pel vídeo on l'estaven violant. Tot i que la seva família no té esperances que el troben amb vida, la policia i els investigadors privats mantenen la possibilitat que pugui estar segrestat.