Un home de 44 anys de Lleida està a la presó de manera preventiva per l'assassinat d'un vigilant d'una plantació de marihuana a les Borges Blanques (Garrigues). Els fets van passar fa un any i es nega a dir on ha amagat el cadàver. Els Mossos d'Esquadra han buscat el cos per tot arreu, però encara no l'han trobat i el cas es troba sota secret de sumari.

Els fets van passar a finals de l'octubre de l'any passat a la capital de les Garrigues. La víctima era un noi de 20 anys i veí de Barcelona que treballava com a vigilant de seguretat en una plantació de marihuana del municipi. Tot va començar quan tres homes que també treballaven en la plantació, van anar a la comissaria de la Policia catalana de Lleida i van denunciar que havien trobat el noi de 20 anys mort.

Desapareix el cadàver d'un noi de 20 anys assassinat a les Borges Blanques

Van assegurar que el cadàver presentava signes de violència: tenia una bossa de plàstic al cap. També van remarcar que ells no eren els autors dels fets i que, la persona o persones que el van matar, també van robar plantes. Tots tres van quedar detinguts per un delicte contra la salut pública, però no pel crim, ja que no hi havia indicis suficients per demostrar la seva presumpta autoria.

Quan els Mossos van arribar al lloc de la plantació, van veure que havia desaparegut el cadàver. El van estar buscant pels voltants de la zona amb drons, però no van trobar ni rastre del vigilant. Els tres detinguts van quedar en llibertat amb càrrecs i, llavors, tots els esforços es van centrar a identificar, localitzar i detenir el presumpte autor de l'assassinat.

El sospitós del crim del vigilant està a la presó des de fa quatre mesos

Després d'una llarga investigació, el mes de juny el van detenir com a presumpte autor dels fets, va passar a disposició judicial i va ingressar a presó de manera provisional fins que se celebri el judici. Tot i que la seva entrada al centre penitenciari va ser fa quatre mesos, els fets han transcendit aquesta setmana.

El cas es troba sota secret de sumari i, per tant, no ha transcendit la identitat del presumpte assassí que, un any més tard, es nega a dir on ha amagat el cadàver de la víctima, que el continuen buscant i que serà clau per saber més detalls d'aquest macabre crim. Els tres responsables de la plantació estan en llibertat amb càrrecs i no estan relacionats amb aquest assassinat.