Catalunya és el bressol preferit dels delinqüents internacionals que fugen dels seus països i que busquen algun lloc per amagar-se. Bona connexió i bon temps… i màniga ampla. Però no sempre surt bé la història. Aquest final d’agost la Policia Nacional ha detingut a l’Aeroport de Reus un home de nacionalitat polonesa que s’amagava a casa nostra, però que l’amor li va fer cometre un error. 

Buscat a Polònia per assalts violents

A l'acusat se li atribueixen nombrosos delictes amb violència i intimidació en casa habitada, delictes de lesions i robatoris violents en vehicles al seu país, on les autoritats d’allà l’estaven buscant i havien llençat fins a tres ordres de detenció i extradició internacionals.

Tal com constava a l’informe de la policia de Polònia, l’home que estava en cerca i captura actuava "amb extrema violència" i feia servir mesures de seguretat per no ser localitzat. Després de saber on vivia i on estava amagat, es van fer seguiments fins que van detectar que sortia de casa seva i que podria ser una bona oportunitat per detenir-lo.

 

L’home va desplaçar-se fins a l’Aeroport de Reus per acompanyar la seva parella, un fet que el va fer baixar la guàrdia i que va ser quan els agents, que havien organitzat un ampli dispositiu de seguretat, sospitant que l’home podia anar armat, el van arrestar.

A l'espera de ser extradit a Polònia

En el moment de ser detingut els policies li van trobar documentació falsa a nom d'una altra persona de la seva nacionalitat i durant la detenció "va oposar gran resistència". L'arrestat va ser traslladat al jutjat i es troba a l'espera de ser traslladat a l'Audiència Nacional, que porta el cas, des d'on hauria de ser enviat a Polònia, que el reclama per diversos delictes.