Ramón el Manitas és l'únic investigat per la mort de l'Esther López a Traspinedo (Valladolid). Dies posteriors a la desaparició de la jove de 35 anys va ser detingut com a presumpte autor dels fets i, després de passar sis dies detingut, va quedar en llibertat amb càrrecs i la jutgessa no li pot explicar els indicis que el converteixen en el principal sospitós d'aquest cas, que no acaba de quedar clar si és un crim o un accident. 

L'Esther va desaparèixer en estranyes circumstàncies el 12 de gener a Traspinedo, després de passar la nit de copes amb els seus amics. Després de tres setmanes de cerca, van trobar el seu cadàver amb signes d'haver patit una mort violenta en una cuneta a la carretera del municipi. Tot i que hi havia diversos sospitosos en el punt de mira, la Guàrdia Civil, que s'està fent càrrec de la investigació, només va detenir a Ramón el Manitas (la detenció es va fer abans que es descobrís el cadàver).

Rebaixen les mesures cautelars a Ramón el Manitas

Va estar 72 hores detingut a la caserna, va passar a disposició judicial i la jutgessa instructora va acordar que la detenció s'allargués tres dies més. Passats aquests dies, va tornar als jutjats per determinar si entrava a presó de manera provisional o si quedava en llibertat amb càrrecs i, finalment, el van deixar en llibertat amb mesures cautelars: li van retirar el passaport i li van prohibir sortir de la província de Valladolid.

Amb el pas de les setmanes i a mesura que anava avançant la investigació, aquestes mesures es van anar relaxant i, actualment, pot sortir de la província, però no d'Espanya. Així i tot, Ramón el Manitas no té accés a la informació sobre els indicis que, presumptament, l'impliquen en aquest macabre cas.

L'únic investigat per la desaparició i mort de l'Esther assegura que és innocent

Per aquest mateix motiu, la seva advocada ha presentat un recurs per tal que l'informin sobre els indicis, però segons explica El Norte de Castilla, la jutgessa instructora ha rebutjat el recurs i també ha rebutjat retornar-li el mòbil, ja que l'estan investigant per veure si troben alguna pista. Ramón el Manitas, des del primer moment ha assegurat que és innocent i que no té res a veure amb la desaparició i mort de l'Esther.

Esther López / Arxiu

Ramón el Manitas és l'únic investigat per la desaparició i mort de l'Esther López de la Rosa a Traspinedo (Valladolid) i la jutgessa instructora no li ha volgut explicar quins són els indicis que demostrarien la seva presumpta culpabilitat / Arxiu

Investigació en mans de la Guàrdia Civil i cas sota secret de sumari

El cas es troba sota secret de sumari i, per aquest mateix motiu, és molt complicat saber com avança la investigació. Segons explica Okdiario, només queden dues proves científiques i tecnològiques, que seran determinants per saber qui és el responsable de la mort de l'Esther López de la Rosa, un succés que ha commocionat a tots els veïns de Traspinedo.