Nou gir de 180 graus al cas de la mort violenta de l'Esther López de Traspinedo (Valladolid). L'informe pericial demostra que hi ha dubtes de la hipòtesi de l'atropellament. Així doncs, la Guàrdia Civil planteja un nou escenari: que la jove de 35 anys hagi estat agredida abans de ser atropellada, ja que té unes ferides a la mà que no son compatibles amb l'accident.

Segons avança Nacho Abad a Cuatro al día, l'informe pericial de l'Equip de Reconstrucció d'Accidents de Trànsit (ERAT) de la Guàrdia Civil, després de comparar l'autòpsia amb la investigació policial, han pogut comprovar que l'Esther López té unes ferides a la mà dreta molt estranyes i que no son compatibles amb un atropellament, que era la hipòtesi principal de l'Institut Armat.

La Guàrdia Civil planteja una agressió prèvia a l'atropellament de Traspinedo

Així doncs, ara es plantegen un nou escenari: que hagi estat agredida abans de l'atropellament i que, per tant, el mateix atropellament hagués estat fruit de la baralla, un fet que ho podria canviar tot. En cas que es demostrés aquesta nova teoria, no estaríem parlant d'un homicidi imprudent, sinó d'un homicidi dolós, castigat amb penes de fins a 15 anys de presó.

"Les lesions de la mà dreta no son compatibles amb les lesions derivades de l'atropellament del vehicle utilitzat per l'investigat", conclou l'informe pericial de l'equip d'elit de la Guàrdia Civil. Així doncs, la hipòtesi que es vol corroborar és si l'Esther va ser agredida abans de l'atropellament. No obstant això, cal remarcar que aquesta agressió no hauria estat la causa directa de la mort.

Óscar, el principal sospitós del cas Esther López

L'autòpsia determina que Esther López de la Rosa va morir per un xoc hipotèrmic i per les lesions d'un cotxe, que és compatible amb el vehicle que conduïa l'Óscar, el principal sospitós del cas i l'última persona en veure-la amb vida.

Actualment, s'estan recollint proves per comprovar aquest escenari, aquesta nova investigació encara es troba en una fase molt inicial i caldrà esperar un temps per saber els resultats. Tampoc es descarta que les lesions siguin posteriors a l'atropellament i, en aquest cas, no seria determinant ni tindria cap conseqüència.

Desaparició i mort violenta d'Esther López de la Rosa

Esther López de la Rosa va desaparèixer en estranyes circumstàncies el 13 de gener a Traspinedo, un petit municipi de poc més de 1.000 habitants a prop de Valladolid. Tres setmanes més tard, van trobar el seu cadàver a la cuneta de la carretera on va desaparèixer amb signes evidents d'haver patit una mort violenta. Vuit mesos més tard, encara no se sap qui la va matar. Tot i que no hi ha proves concloents, hi ha molts indicis que podrien demostrar que l'Óscar és el responsable dels fets, que encara estan sent investigats.