La Guàrdia Civil ha detingut un home veí de la localitat de Villena, Alacant, per amenaçar els agents amb un vídeo a través de la xarxa social de TikTok, segons informa ABC. En les imatges, en un to molt desafiador, l'home els desafiava a "anar cap a ell" acompanyat de moviments violents, com a puntades de peu a l'aire, i fent el gest d'agafar una escopeta.

En el vídeo amenaça la policia amb dues pistoles

"Guàrdies civils d'aquí de Villena, quan vulgueu venir a agafar-me, mireu el que us espera. Nascut per morir", així comença el vídeo d'aquest home, de mitjana edat, que apareix sense samarreta, amb diversos tatuatges al cos i amb dues pistoles en la part superior dels seus pantalons. En un to provocador, també diu literalment: "Veniu un a un, no tota la caserna, si no agafo l'escopeta i us cuso (a trets)". En les imatges, que es poden veure en l'aplicació de TikTok i que s'han fet virals a les xarxes socials, aquest home respon a un altre que li entrevista què faria amb la Guàrdia Civil, a la qual cosa l'ara detingut respon: "Doncs pinso de gos".

La Guàrdia Civil respon al provocador missatge

El vídeo no només ha provocat reaccions en els usuaris de les xarxes socials, que han publicat missatges en clau d'humor però també crítiques a l'actitud d'aquest home. La Guàrdia Civil no ha volgut mostrar-se indiferent davant d'aquest missatge desafiador i, en una mostra de poder i superioritat, han decidit respondre. En les imatges, publicades pel compte de Twitter Social Drive, es pot veure primer el repte de l'home. Després, el compte de Twitter CPU_Police respon: "Tota la caserna no podem anar perquè hi ha gent de vacances i de permís, però una patrulla sí que t'enviem, 'xulito'".

Detingut dos dies després de publicar el vídeo

Dos dies després, la Guàrdia Civil decideix acceptar les amenaces de l'home i anar cap a ell. En el vídeo apareix una escena amb música jocosa on es pot veure com els agents el detenen i se l'emporten emmanillat en el cotxe policial. Segons el portal PolicíaH50, especialitzat en notícies sobre seguretat pública, l'arrestat va passar a disposició judicial i va ser posat en llibertat, encara que es desconeix si amb càrrecs per delicte d'amenaces.