L'Óscar, el principal sospitós de la mort violenta de l'Esther López de Traspinedo, ha demanat explicacions per un suposat error a l'informe de la Guàrdia Civil. L'equip d'elit de l'Institut Armat va enviar als jutjats un document on s'explicava que les lesions del cos de la jove de Traspinedo eren compatibles amb els danys del cotxe del sospitós.

Segons el seu testimoni, hi ha un bony que no hi era quan van entregar el vehicle perquè l'investigués la Guàrdia Civil. Per demostrar-ho, ha fet una foto a com estava el cotxe abans d'entregar-lo als policies i, presumptament, en aquesta imatge, no es veu el bony amb el qual li van retornar

Per aquest mateix motiu, la jutgessa ha demanat vídeos als mitjans de comunicació on es vegi el cotxe de l'Óscar per saber si és cert que no tenia el bony o si es tracta d'una de les múltiples mentides que ha dit al llarg d'aquests mesos d'investigació. De fet, les seves mentides constants han estat un dels motius pels quals, a ulls dels investigadors, és el principal sospitós de la mort violenta de la jove de 35 anys de Traspinedo.

L'Esther López de la Rosa va desaparèixer en estranyes circumstàncies la nit del 13 de gener a Traspinedo. Tres setmanes més tard, van trobar el seu cadàver amb signes de violència en una cuneta al costat de la carretera d'aquest petit municipi de Valladolid. En un primer moment, van detenir Ramón el Manitas com a presumpte autor de la seva desaparició.

Esther desaparecida / SOS Desaparecidos
Esther López de la Rosa va morir atropellada a Traspinedo (Valladolid) / SOS Desaparecidos

Després de passar a disposició judicial dues vegades i d'estar sis dies detingut, el van deixar en llibertat amb càrrecs, ja que no hi havia cap prova ferma que pogués demostrar la seva presumpta autoria. A poc a poc, la Guàrdia Civil, encarregada d'aquesta complicada investigació, va començar a fixar-se més en l'Óscar, que va ser l'última persona que la va veure amb vida.

Troben restes d'ADN de la jove de Traspinedo al cotxe del sospitós

Hi ha molts indicis que podrien demostrar la seva presumpta autoria: les mentides i les contradiccions han estat constants al llarg d'aquests mesos. L'últim d'aquests indicis és que, segons un informe policial, han trobat restes d'ADN de la jove de 35 anys de Traspinedo al maleter del cotxe. Això, sumat l'esborrada de dades del seu cotxe i la seva actitud sospitosa, podria ser determinant per saber si és o no culpable de la mort violenta de la jove de Traspinedo.

Així i tot, continua en llibertat sense càrrecs. Ni els informes de la Guàrdia Civil ni les seves mentides constants han estat suficients per prendre cap mesura cautelar contra ell i la família de la víctima ha demanat que es faci justícia i que expliqui tot el que sap.