El cas de la desaparició i mort de l'Esther López de Traspinedo es podria resoldre ben aviat, segons expliquen fonts del govern de Valladolid. La família de la víctima ha demanat que detinguin l'Óscar, que és el principal sospitós d'aquest crim, que està ple d'incògnites i de dades que no quadren. La Guàrdia Civil manté la investigació oberta per esclarir els fets.

Segons explica Alicia Villar al diari Valladolid Plural, subdelegada del Govern de Valladolid, aquesta investigació, que està sent molt complicada, es podria resoldre ben aviat. "Confio que tot pugui quedar esclarit breument", diu al diari Valladolid Plural, on també ha explicat que els familiars de la víctima han demanat que es detingui al sospitós.

Óscar, el sospitós de la mort violenta de la jove de Traspinedo

De moment, la Guàrdia Civil no l'ha arrestat, però no es descarta cap escenari, i més tenint en compte els múltiples indicis que podrien demostrar la seva presumpta autoria. El sospitós es diu Óscar i va ser l'última persona que la va veure amb vida la matinada del 13 de gener a Traspinedo.

Segons la seva versió dels fets, plena de mentides i contradiccions, la jove de Traspinedo i ell van començar a discutir al cotxe, ja que ella volia seguir de festa a Valladolid, però ell no. Per aquest motiu, segons ell, li va demanar de baixar del cotxe i, a partir de llavors, se li va perdre completament el rastre.

Esther desaparecida / SOS Desaparecidos
Esther López de la Rosa va morir fa set mesos a Traspinedo (Valladolid) i, de moment, encara no han trobat qui és el responsable d'aquest homicidi / SOS Desaparecidos

Mort de l'Esther López de la Rosa a Traspinedo

Al cap de tres setmanes, van trobar el seu cadàver amb signes evidents d'haver patit una mort violenta a la cuneta de la carretera on va desaparèixer. Segons l'autòpsia, la van atropellar i la van deixar agonitzant fins que, al cap d'una estona, va morir. Si hagués rebut assistència mèdica, encara estaria viva.

Segons l'informe de la Guàrdia Civil, les lesions del cadàver d'Esther López de la Rosa, son compatibles amb els danys del cotxe del sospitós. No obstant això, ha demanat un recurs, ja que assegura que un dels bonys del vehicle no estava abans que l'entregués a la Policia, uns fets que encara no s'han corroborat.

Troben ADN de l'Esther López al maleter del cotxe de l'Óscar

El que sí que està 100% corroborat és que els agents que investiguen el cas han trobat restes d'ADN de la jove de 35 anys al seu maleter, fet que encara fa augmentar més les sospites cap a l'Óscar, que continua defensant la seva innocència a pesar de les múltiples mentides i contradiccions que ha tingut al llarg dels set mesos d'investigació.