En menys de 24 hores els Mossos d’Esquadra han pogut resoldre el crim que ahir va deixar gelat tot Catalunya. Un assalt molt estrany, de matinada, en un bingo de Tortosa va acabar amb una dona morta d’un tret al cap i un home ferit també de bala per un tret a l’esquena. A l’interior del bingo, quan faltava poc per tancar, van entrar tres membres de la banda, dos homes i una dona, els tres armats amb pistoles

Després d’enfrontar-se amb un dels clients, que els hi va llençar un tamboret, van obrir foc contra ell. Va ser en aquest moment que la treballadora, una dona de 50 anys nascuda a Badalona, va poder activar l’alarma. En la fugida, i segons consta al vídeo de les càmeres de seguretat del bingo, sense que la dona s’hagués enfrontat a ells, un dels lladres, un dels homes, va obrir foc directe al cap. El vídeo dels fets, que va servir a la policia per identificar els lladres, és impactant.

Amb les imatges de les càmeres de seguretat i la col·laboració de la Policia Nacional espanyola, que seguia des de Navarra un grup de lladres especialitzats en assalts a bingos, van poder-los identificar i ubicar, segons ha pogut saber ElCaso.cat. A mitja tarda no hi havia cap dubte. El grup de marroquins que la policia espanyola tenia entre cella i cella per delictes també violents a altres punts de l’Estat, eren els que havien assaltat aquella matinada el bingo de Tortosa.

Vivien d’hotel en hotel

L’objectiu de la policia era detenir-los a l’hotel on s’havien d’allotjar aquella nit, per això es va preparar un operatiu amb l’activació també, des d’Egara, la seu central dels Mossos, del Grup Especial d’Intervenció (GEI). Els lladres anaven saltant d’hotel en hotel i tenien constància que tenien una reserva en un hotel, i era on se’ls volia detenir, però els agents de paisà que els seguien van detectar la dona, una de les que van accedir al local, i quan es va trobar amb els altres membres de la banda, es va decidir actuar i detenir-los

En total es van arrestar cinc persones: els presumptes autors de l’assalt, i entre ells, l’autor material dels dos trets, contra el client i la treballadora; i també tres persones més, relacionats amb la banda. Un d'ells és menor d'edat. En els escorcolls posteriors, als vehicles, els Mossos van poder recuperar també armes, que ara s’haurà de confirmar si són les que van fer servir en l’atac i assassinat de la treballadora del bingo. Els Mossos van deixar sense efecte la detenció de part dels arrestats al cap de poques hores. No es descarten més detinguts i s'està buscant el tercer implicat en l'assalt.

 

Segons han explicat fonts de l’Àrea d’Investigació Criminal (AIC) de les Terres de l’Ebre, els detinguts són de nacionalitat marroquina i tenen diversos antecedents a l’Estat espanyol. Segons les informacions de la policia espanyola, que els hi seguia la pista des de Navarra, on havien actuat feia poc temps, estaven allotjats en hotels de la zona de l’Ebre des de feia uns deu dies. No consta que aquesta banda, ara desarticulada i pendent de ser entregada al jutge, hagués comès més assalts com el d’ahir en altres establiments del sud de Catalunya.

Els investigadors segueixen treballant per esbrinar què va fer que els lladres, que sempre feien servir armes de foc, però no havien actuat mai amb tanta violència, haguessin obert foc contra el client que els va atacar i també, sense motiu, a la dona que va acabar morint. Segons la informació acumulada pels investigadors, se sospita que els assaltants ho fan sota els efectes d'algun tipus de droga, un fet que podria haver propiciat aquesta resposta violenta sense sentit i totalment gratuïta.

Tres crims en menys de 48 hores

El crim de Tortosa arriba just quan Catalunya està vivint una conseqüència d’homicidis. El diumenge al migdia va ser assassinat el Gabriel, un home de 37 anys a qui un jove marroquí li va intentar robar el patinet i li va clavar una ganivetada al pit. Just ahir al vespre un tiroteig va acabar amb un mort a la Mina, a Sant Adrià de Besòs.