Nova ocupació frustrada per veïns a Catalunya. Els fets van passar aquest diumenge al vespre en una nau de la carretera de Mataró del barri del Besòs, a Sant Adrià. 

Diverses persones, amb la intenció d’entrar-hi i ocupar la nau, van accedir a la nau, que feia temps que estava buida, amb un camió i una furgoneta. Els veïns van avisar als Mossos d’Esquadra i gràcies a aquest avís, i també amb la col·laboració de la policia catalana, es va poder evitar l’ocupació de la nau.

 

Segons ha detallat la mateixa alcaldessa del municipi, la socialista Filo Cañete, la ràpida actuació dels veïns, que van avisar a la policia i també es van concentrar davant de la nau, van fer possible que el desallotjament exprés acabés bé pels interessos de tots. Sobretot, dels veïns de la carretera de Mataró que ja pateixen altres ocupacions que generen inseguretat i problemes d’ordre públic.

Els Mossos d’Esquadra, davant de la concentració de persones davant de la nau que s’acabava d’ocupar, van desplegar agents de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO). A les imatges de la sortida dels dos vehicles que van entrar a la nau, es pot veure com el copilot de la primera furgoneta saluda als veïns aixecant el dit del mig.

Macroocupació a Caldes de Malavella

En la mateixa línia, i també gràcies a l’avís d’uns veïns, els Mossos d’Esquadra, la policia local i l’alcalde, el conegut batlle de la destral, Salvador Balliu, van foragitar uns ocupes que la setmana passada van voler entrar en un bloc per quedar-se a viure de manera irregular en 22 pisos buits propietat de bancs.

El consistori ha explicat que estan en contra de les ocupacions delinqüencials, que acaben sempre amb problemes d’inseguretat, i que proposaran un canvi de llei per un problema, segons l’alcalde, que afecta a tots els municipis de Catalunya.