Un pescador mor ofegat al mar: estava a Deltebre (Baix Ebre) pescant, s'ha enredat amb la xarxa, ha caigut a l'aigua i no ha pogut sortir.

La víctima és un pescador de 42 anys

Els fets han passat aquest dimarts al marí a Deltebre. L'home tenia 42 anys i estava pescant mar endins juntament amb un altre company. Formava part de la tripulació d'una embarcació que havia sortit del port de Deltebre.

Mor ofegat en enredar-se a la xarxa a Deltebre

Per causes que s'estan investigant, l'home s'ha enredat amb la xarxa de pesca, ha caigut al mar i no ha pogut sortir. El company l'ha intentat treure de l'aigua sense èxit i una embarcació que es trobava a prop ha acudit a ajudar-los, segons han explicat fonts de la Policia Local de Deltebre.

La Guàrdia Civil obre una investigació

Quan ha pogut ser rescatat, les maniobres de reanimació no han donat resultat. El cos policial ha rebut la trucada alertant dels fets a les 11:30. S'han activitat els equips del SEM, Salvament Marítim, els Bombers de la Generalitat i la Creu Roja. La comitiva judicial ha aixecat el cadàver al mateix port de Deltebre i la Guàrdia Civil ha assumit les diligències del cas.

Bombers Generalitat / Carles Palacio

Un home mor ofegat en enredar-se en una xarxa de pesca a Deltebre (Baix Ebre) / Carles Palacio

Noi de 19 anys mor ofegat a Cales de Malavella

Malauradament, aquest no és el primer cas de mort per ofegament a Catalunya i, de fet, fa unes setmanes, un noi de 19 anys també va morir ofegat. S'estava banyant al pantà de Can Llop, a Caldes de Malavella (Selva) quan, per causes que encara s'estan investigant, no va poder sortir de l'aigua. Els Mossos d'Esquadra estan investigant el cas i, encara que tot apunta que ha estat un accident, no descarten cap hipòtesi.

Mor un nen de 13 anys al riu Ebre

A més, fa una setmana, van aconseguir localitzar el cadàver del Karim, un nen de 13 anys que va morir ofegat a l'Ebre, a l'altura de Saragossa. Els testimonis dels seus amics asseguren que ni tan sols es va allunyar de la vora i que, de cop i volta, l'aigua se'l va empassar.