La Guàrdia Civil busca els cadàvers de dos joves de 22 i de 35 anys que, presumptament, han estat assassinats a mans d'un home que els explotava laboralment a Villacarrillo (Jaén). Les dues víctimes eren jornalers d'origen senegalès i malià que treballaven pel sospitós i van desaparèixer en estranyes circumstàncies fa anys.

Segons avança El Confidencial, busquen els cossos del Tidiany, de 22 anys i del Senegal; i de l'Ibrahima, de 37 anys i de Mali. Tots dos treballaven per Ginés Vicente López, un home que va ser condemnat a presó per un delicte contra els drets dels treballadors, ja que els explotava laboralment i els obligava a treballar en condicions infrahumanes. Aquest home s'aprofitava de la situació d'irregularitat administrativa en què estaven els immigrants que treballaven per ells per explotar-los laboralment.

El Vicente els pagava 30 euros al dia per treballar a ple sol, però en realitat, els hauria de pagar un mínim de 50,36 euros. Molts d'ells tampoc tenien contracte i vivien amuntegats en una casa de l'explotador. No tenien ni llits: només matalassos a terra i sense cap mena d'higiene. Els temporers es van cansar d'aquesta situació i van voler negociar amb el Vicente. El Tidiany era el portaveu dels jornalers.

El noi de 22 anys, presumptament assassinat després d'intentar negociar amb l'explotador

El Vicente es va negar a negociar i, a partir de llavors, van començar tots els problemes. El Tidiany va desaparèixer el 17 de desembre del 2013 en estranyes circumstàncies després d'enfrontar-se al seu cap per reclamar-li unes condicions laborals dignes. Tres setmanes més tard, els investigadors van trobar unes orelleres del desaparegut en una finca del presumpte assassí, uns fets que van fer saltar totes les alarmes, ja que el noi de 22 mai havia estat en aquella finca.

Les sospites encara van augmentar més quan l'Ibrahima, de 35 anys, també va desaparèixer sense deixar rastre. La seva última pista és el 5 de gener del 2021. El jove feia dues setmanes que treballava per aquest home, però fart de les pèssimes condicions laborals, va decidir abandonar-ho i marxar a treballar per una altra persona. 

"Fa tres anys que estem a Espanya i mai havia desaparegut”

"Estava fins als nassos. No aguantava més. Es venia amb mi a Cartaya, a Huelva. Vaig parlar amb ell per telèfon al voltant de les 13:00. Em va dir que anava a anar a l'estació d'autobusos, que quan arribés em cridaria. Vaig esperar una hora i mitja i no vaig tenir notícies seves. Li vaig trucar i el seu telèfon estava apagat. Ja mai es va tornar a encendre. Fa tres anys que estem a Espanya i mai havia desaparegut”.

La Guàrdia Civil busca els cadàvers dels jornalers desapareguts

Per aquests motius, els agents de l'Institut Armat estan convençuts que els dos jornalers han estat assassinats. No obstant això, encara no han trobat els seus cadàvers i estan escorcollant les cases i finques del Vicente per veure si troben els seus cossos o alguna pista que els pugui conduir cap on estan amagats.