Els Mossos d'Esquadra confirmen que el cos localitzat al riu Ebre és el del jove de 20 anys desaparegut el passat dilluns. El dia d'ahir, dimecres 27 de juliol, els Bombers de la Generalitat van localitzar el cos d'un home al marge dret del riu Ebre, a uns 1.000 metres riu avall, a Miravet (Ribera d'Ebre). Després de 24 hores en les quals s'han dut a terme les tasques pertinents per a la identificació del cadàver, fonts policials han confirmat a El Caso que es tracta del jove de 20 anys de Ginestar desaparegut a Benissanet des del passat dilluns mentre es banyava amb els seus amics. 

El cos el va localitzar una barca que col·laborava amb el dispositiu de recerca dels Bombers, a 2,4 quilòmetres més avall d'on va desaparèixer el noi, concretament a uns 8,5 quilòmetres de la zona de l'embarcador de Benissanet. 

El jove no sabia nedar

Els agents de rescat han treballat des del passat dilluns en la recerca del jove desaparegut al riu Ebre, al seu pas per Benissanet. En total, 15 dotacions dels Bombers han buscat el jove, amb el suport d'unitats subaquàtiques, els Mossos d'Esquadra i un helicòpter, que sobrevolava la zona. El desaparegut estava passant un dia calorós amb els seus amics en l'entorn del centre d'activitats físiques Omplidor. Precisament, els companys van ser els qui van alertar el cos d'emergències en veure que el seu amic no sortia de l'aigua. Segons l'alcalde de la localitat, Xavier Arbé, el jove no sabia nedar i el riu té forts corrents d'aigua.

Es plantejava que el cos pogués estar atrapat al fons del riu

El cap territorial dels Bombers de Generalitat al Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre, Guillem Guinjoan, ha informat que els recursos s'han centrat des d'un primer moment a pentinar en una escullera al costat del riu, on va desaparèixer el noi. Les bones condicions meteorològiques així com les del riu han permès una bona actuació dels agents de rescat. 

En un primer moment, els Bombers es van plantejar la possibilitat que el cos pogués estar atrapat entre la vegetació en el fons del riu. Finalment, però, el cos ha aparegut al voral del riu, a una distància d'uns 2,4 quilòmetres del punt on el jove va ser vist per última vegada.