Tomás Gimeno, presumpte assassí de les seves filles Anna i Olivia, va avisar la seva actual parella que s'emportaria les nenes. En un paquet ple de bitllets, uns quants milers d'euros, va informar la dona que se n'anava amb les nenes fora del país.

La xicota de Tomás Gimeno sabia que se les emportaria

Fa gairebé un mes, el 21 de maig, es va poder saber, abans de trobar el cos sense vida d'Olivia en el fons del mar, que la xicota actual de Tomás Gimeno havia rebut un paquet seu per obrir-lo la nit de la desaparició.

Tomás Gimeno / Instagram

Tomás va fingir la fugida per enfonsar-li la vida a Beatriz, que mai no sabria si les seves filles eren vives o mortes / Arxiu

Va ser el 27 d'abril quan Tomás va passar la tarda amb les nenes i va dur a terme un pla premeditat per enfonsar-li la vida a Beatriz, la seva exparella i mare de les petites. Un cas de l'anomenada violència vicària, una de les cares més cruels del masclisme.

Un paquet amb milers d'euros i una carta de comiat

Segons avança el mig El Confidencial, durant aquella última tarda de les seves vides, Gimeno va recollir l'Olivia d'un centre educatiu a la localitat d'El Rosario. Allà va lliurar a la directora, la seva actual xicota, "un estoig portallapis amb cinta d'embalar, demanant-li que no l'obrís i que li truquès a les 23:00 aquella mateixa nit", segons l'auto del cas.

Tanmateix, la dona el va obrir abans de temps i al seu interior va trobar un sobre amb més de 6.000 euros i una nota en la qual s'acomiadava d'ella.

Tenerife - Nenes Segrestades

Segons s'ha reconstruït, Tomás va matar les nenes a la seva casa d'Igueste de Candelaria i les va portar amb cotxe fins al port, on va salpar i les va tirar al mar / EFE

Paral·lelament, el Tomás va tornar a la finca d'Igueste de Candelaria amb les nenes, després de visitar els seus avis paterns, on presumptament les va matar, va posar en bosses d'escombraries i després en bosses d'esport, que va carregar al cotxe i va portar al port, on va salpar dues vegades per no ser vist més.

Mata l'Anna i l'Olivia i les tira al mar

Es calcula que va ser més tard de les deu i abans de tornar al port a buscar un carregador quan va tirar, amarrades a l'àncora, les dues bosses que contenien els cossos de l'Olivia i presumptament de l'Anna, de la qual encara no hi ha rastre.

Durant el mes i mig que ha durat la intensa recerca en la qual encara hi havia esperança de trobar les nenes amb vida, també s'ha revelat la personalitat del Tomás. Un home infidel i irresponsable a qui la Beatriz va perdonar tot. Fins que es va assabentar de la seva última aventura amb la directora de l'escola, arran de la qual va voler tallar la relació amb ell, estant embarassada de l'Anna.

Violència vicaria: ocultar els cossos per allargar el patiment

Des d'aleshores, explica la jutgessa d'instrucció en un recent auto, "Tomás va mantenir de forma constant cap a Beatriz un tracte vexatori i denigrant, dirigint-li diàriament comentaris desqualificatius, ofensius i ultratjants, en particular enfocats a menysprear-la per haver refet la seva vida amb una nova parella manifestant de forma reiterada que no tolerava que la seva nova parella compartís moments amb les seves filles".

Anna Olivia Tenerife / Instagram

El Tomás va ordir el pla per infligir el màxim dolor a Beatriz / Arxiu

A més, assegura que la intenció del Tomás era fer el mal més gran possible a la Beatriz, pel que amagar els cossos i tots els preparatius previs tenien l'objectiu de fingir una fugida real i que la mare mai no sabés què havia estat de les nenes.

No consta que l'actual xicota de Gimeno transmetés aquesta informació que sabia -que el Tomás segrestaria a l'Anna i l'Olivia- a les autoritats ni col·laborés en la investigació. En cas de ser així, podria enfrontar-se a càrrecs per encobriment de segrest parental i assassinat.