La Delegació del govern espanyol a les Canàries informa que avui s'ha trobat un cos sense vida d'una menor a la zona de recerca de les nenes desaparegudes a Tenerife, l'Anna i l'Olivia, presumptament segrestades pel seu pare, Tomás Gimeno. Aquest fet ha estat ja comunicat a la mare i a la família de les menors. Segons fonts policials, el cos seria de l'Olivia, la germana gran. 

L'Anna i l'Olivia, d'1 i 6 anys, van desaparèixer el passat 27 d'abril juntament amb el seu pare, Tomás Gimeno. Aquell dia, el pare va trucar a la seva exparella i li va dir que no tornaria a veure les seves filles. També va retirar 70.000 euros del banc abans de salpar amb les nenes en la seva embarcació.

Apareix el cadàver en una bossa al port de Güimar

Es van trobar dues bosses al fons marí, una d'elles buida i en l'altra es trobava el cos sense vida de la nena, segons han informat fonts de la investigació.

"Per respecte a la família i al procediment judicial, s'ha d'esperar el que determini l'autoritat judicial sobre la identificació el cos. Els treballs de rastreig de la Guàrdia Civil prossegueixen al lloc de la trobada, a una milla nàutica del port de Güimar", relaten les mateixes fonts. Tomás Gimeno va abandonar l'embarcació en què presumptament va segrestar les nenes en aquest mateix port.

Anna y Olivia desaparecidas / SOS Desaparecidos

L'Anna i l'Olivia desaparegudes / SOS Desaparecidos

El vaixell oceanogràfic Ángeles Alvariño ha trobat el cadàver quan rastrejava la zona on es va perdre la connexió del telèfon del Tomás la nit del 27 d'abril, quan no va tornar a les nou del vespre les dues nenes tal com tenia pactat amb la mare de les menors.

El pare de les menors va ser vist per última vegada a la marina de Santa Cruz de Tenerife carregant la seva llanxa amb diverses bosses i va arribar a salpar fins a dues vegades, encara que mai va ser vist amb les menors.

Més d'un mes desaparegudes

Després de més d'un mes desaparegudes, la recerca de les dues nenes continuava després que el sonar i el robot submarí que estan utilitzant per trobar pistes sobre l'Anna i l'Olivia trobés una ampolla d'oxigen i un llençol, a 3 milles de la costa i a 1.000 metres de profunditat, a la zona on es va perdre la pista del mòbil del pare de les nenes desaparegudes a Tenerife. Els investigadors van analitzar l'ampolla i van determinar que pertany a Tomás Gimeno, el pare de les nenes.

La mare de les menors, Beatriz Zimmermann, va afirmar que les últimes troballes de la recerca eren "un teatre" per despistar i encobrir la fugida. La dona sempre s'ha mostrat optimista sobre l'estat de les nenes.

El president de govern espanyol, Pedro Sánchez, ha publicat un tuit després d'assabentar-se de la notícia de la troballa del cos sense vida. "No puc imaginar el dolor de la mare de les petites Anna i Olivia, desaparegudes a Tenerife, davant la terrible notícia que acabem de conèixer. La meva abraçada, el meu afecte i el de tota la meva família, que avui se solidaritza amb la Beatriz i els seus éssers estimats".

L'Anna segueix desapareguda

Fins ara els investigadors no havien trobat ni una sola dada que avalés que les nenes havien sortit de l'illa, tot i les teories sobre suposats vaixells que les haurien recollit i portat a un altre continent, còmplices i pagaments. L'ordre internacional de recerca es va dictar tres dies després, sense cap resultat positiu. L'entorn de Tomàs Gimeno, el pare, ha estat sotmès a una estreta vigilància i tampoc s'ha trobat cap còmplice que l'hagués pogut ajudar.

Tomás Gimeno / El Caso

Tomás Gimeno / El Caso

Amb aquestes gestions infructuoses, els ulls dels investigadors van centrar-se a la mar, que és on finalment han trobat el cadàver de l'Olivia en una bossa i on segueixen treballant per concretar noves troballes. L'Anna segueix desapareguda.