L'assassí confés de Marta Calvo i sospitós d'haver matat altres dues dones i haver-ho intentat amb cinc més, Jorge Ignacio Palma, ha estat canviat de presó. La seva conflictivitat i continus enfrontaments amb la resta de presos ha provocat el seu trasllat de la presó de Picassent, a València, a la d'Albocàsser, a Castelló.

Traslladen de presó l'assassí de Marta Calvo

Fonts d'Institucions Penitenciàries han confirmat aquest divendres que Jorge Ignacio Palma, autor confés d'haver matat i esquarterat a Marta Calvo, ha estat traslladat de presó.

Des que es va lliurar a la Guàrdia Civil el 2019 romania a la presó de Picassent, a València, però un llarg periple de baralles, disputes i conflictes han portat finalment Palma a ser ingressat al centre penitenciari d'Albocàsser, a Castelló.

Al principi es va demanar que fos portat a la presó alacantina de Villena, però finalment s'ha considerat millor fer-ho a Castelló.

Jorge Ignacio, assassí de Marta Calvo / Cedida

Jorge Ignacio, assassí de Marta Calvo / Cedida

El canvi s'ha fet públic després de l'avanç d'informació del mitjà Levante, que assegurava aquest dijous que Palma havia canviat de "casa" el passat 26 d'agost, després de gairebé dos anys a Picassent.

Jorge Ignacio es va lliurar a la Guàrdia Civil de Carcaixent, a València, el 4 de desembre de 2019, confessant que havia matat i esquarterat a Marta Calvo, de 25 anys i original del municipi valencià d'Estivella.

Conflictiu: assetjament de presos i pallisses

Va ser llavors quan va passar a viure a la presó valenciana, acusat del cas de la Marta i investigat com a sospitós de l'assassinat de dues dones més, Lady Marcela i Arlene, que van morir en circumstàncies similars. Cinc dones més van denunciar agressions per part d'aquest colombià que es trobava en situació irregular a Espanya i que comptava amb antecedents per narcotràfic.

Marta Calvo / Facebook

Marta Calvo / Facebook

Aquestes cinc víctimes no van ser, afortunadament, mortals. El modus operandi era sempre el mateix: barrejar drogues amb sexe.

Però fins i tot quan les víctimes no volien, Palma els introduïa als genitals o al recte pedres de cocaïna d'alta puresa, que van provocar les morts per sobredosi.

De Picassent a Albocàsser

Aquest trasllat es fa públic en plena nova recerca del cadàver de Marta Calvo. Aquesta vegada es va delimitar una zona del municipi valencià de Manuel, on es van citar víctima i botxí i on presumptament la va assassinar i va esquarterar. El mateix Palma hi havia donat pistes d'on podien ser les restes, però mai no van donar resultats.

Guàrdia Civil Marta Calvo / EFE

Guàrdia Civil buscant de nou el cos de Marta Calvo / EFE

Ara el registre de la zona s'ha fet basant-se en el senyal del mòbil de l'assassí, que demostra que va estar en la nova àrea investigada, encara que ell mai no va incloure aquest lloc en la seva declaració.

Sense rastre del cos de Marta Calvo

Tanmateix, la Guàrdia Civil ja ha pentinat la zona sense resultat, deixant la família "descol·locada", ja que tenien grans expectatives de trobar algun indici nou.

Mentre la família continua vivint en la incertesa, Palma aconsegueix la comoditat d'un nou mòdul de baixa conflictivitat. Tal com va informar ElCaso.com, el presumpte assassí assetjava el seu excompany de cel·la i va rebre una pallissa per part d'altres reclusos que va provocar.