La Guàrdia Civil delimita una nova zona de recerca per localitzar Marta Calvo, desapareguda i presumptament assassinada per Jorge Ignacio Palma el desembre de 2019. El nou perímetre es troba en el terme municipal de Manuel, València, on se li va perdre el rastre a la jove.

Nova zona de recerca a Manuel

La Unitat Central Operativa, UCO, de la Guàrdia Civil ha comunicat aquest dimarts a la família que s'ha centrat ara la recerca del cos de Marta Calvo en un nou lloc. En aquest lloc és on confien poder trobar el cadàver, segons ha confirmat un portaveu de la família.

Les mateixes informacions detallen que la recerca s'iniciarà en una zona de la localitat valenciana de Manuel, que ha estat perimetrada a partir del posicionament del mòbil del sospitós i les ubicacions en què va estar quan van tenir lloc els fets, fa gairebé dos anys.

Trobar el cos de Marta Calvo

A més, el portaveu de la família ha afirmat que la Guàrdia Civil no ha deixat de buscar a Marta Calvo des de la seva desaparició el novembre de 2019 i ara la família està expectant i esperant veure resultats. Confia, diu, que "d'una vegada per totes, puguem trobar el cos de la Marta".

Marta Calvo - EFE

Imatge de la investigació inicial per trobar Marta Calvo / EFE

"Confiem que en aquesta ocasió es puguin assolir resultats i es trobi el cos de la Marta, que és el que la mare necessita", ha afegit.

Dos anys des de la seva desaparició i presumpte assassinat

Marta Calvo va desaparèixer una nit de desembre, després d'una cita amb un home, Jorge Ignacio Palma, que 28 dies després de perdre'l el rastre, el 4 de desembre de 2019, es va lliurar a la caserna de la Guàrdia Civil de Carcaixent, a València. Va confessar haver-la matat i esquarterat, repartint les parts del cadàver en diversos contenidors de la zona.

Jorge Ignacio, assassí de Marta Calvo / Cedida

Jorge Ignacio, assassí confés de Marta Calvo / Cedida

Però la seva declaració no va ajudar a trobar el cos ni restes, que encara estan en parador desconegut. Des de la seva confessió es troba en presó preventiva a la presó de Picassent, on fa poc més d'un mes va rebre una pallissa per part d'altres reclusos, i per això es va demanar el seu trasllat a la presó de Villena, a Alacant.

Jorge Ignacio Palma, autor confés dels fets

I és que el judici de Marta Calvo també va treure a la superfície noves acusacions contra Palma, al qual es considera autor de la mort d'unes altres dues dones, Arlene i Lady Marcela, i de l'intent d'homicidi d'altres set.

Per tot això, tant la Fiscalia com les acusacions han reclamat que Jorge Ignacio sigui processat per assassinat, agressió sexual, omissió del deure de socors i delicte contra la integritat moral de les víctimes.

Marta Calvo / Facebook

Marta Calvo / Facebook

El cos de la Marta és clau per a la investigació i la resolució del cas.

El modus operandi de l'acusat consistia a citar-se amb dones per tenir sexe, per la qual cosa algunes de les seves víctimes van ser prostitutes.

Confien a trobar el cadàver a la nova zona

La droga era la clau d'aquestes trobades en les quals, amb consentiment o sense, Palma introduïa droga als genitals o recte de les noies. Normalment utilitzava cocaïna en pedres, d'una gran puresa, que produïa en la majoria d'ocasions una mort per sobredosi.