La direcció de la presó de Picassent, en la qual està reclús l'assassí confés de Marta Calvo, a qui va matar a València el 2019, demana el trasllat de Jorge Ignacio Palma després de rebre una pallissa per part d'altres presos.

Pallissa a l'assassí de Marta Calvo a la presó de Picassent

La setmana passada, Jorge Ignacio Palma, l'home que va matar i esquarterar a la jove valenciana Marta Calvo el novembre de 2019, va ser traslladat del mòdul 9 al 24 a la presó de Picassent, València.

Segons detalla el mitjà Levante, el canvi es devia a les queixes del seu company de cel·la. Es tractava d'un home gran a qui amenaçava i assetjava de forma constant, per la qual cosa va demanar ajuda als funcionaris.

Arribada de Jorge Ignacio als jutjats d'Alzira

Arribada de Jorge Ignacio als jutjats d'Alzira / EFE

El mòdul 9 està reservat per a interns de baix perfil, mentre que el 24 allotja els més conflictius i amb condemnes més llargues per delictes greus.

I després de menys d'un dia a la seva nova cel·la, dos presos amb un llarg historial el van abordar al pati, dient-li que sabien que era l'assassí de Marta i altres dones.

Per això, el van rodejar i van començar a pegar-li una pallissa, que no li va causar danys majors.

Canvi de mòdul per amenaces i assetjament al seu company de cel·la

Dos funcionaris que estaven vigilant la zona van intervenir i van separar els homes, i Jorge Ignacio va ser examinat pel metge de guàrdia. No havia patit cap ferida de gravetat i tot apunta que els agressors no pretenien res més que marcar el seu territori.

Carcel Villena / Google Maps

Demanen el trasllat de Jorge Ignacio a la presó de Villena / Google Maps

Tanmateix, els gerents de la presó de Picassent han informat el jutge d'Instrucció número 20 de València que tenen previst el trasllat imminent de Palma a la presó Alacant II de Villena.

Tret que el jutge es mostri en contra per tenir previst citar l'acusat ben aviat, l'intern passarà a la presó alacantina de forma imminent.

Relacionat amb tres assassinats de dones

Així ho recullen els oficis enviats al jutjat i que han estat traslladats a la fiscal i als advocats perquè es pronunciïn sobre això.

Segons ha pogut saber Levante, la defensa de l'assassí de Marta Calvo, Lady Marcela Vargas i Arliene Ramos, s'ha oposat al trasllat al·legant problemes d'assistència en ser més lluny.

Tampoc no s'han mostrat a favor els advocats de la mare de Calvo, que suggereixen que s'aïlli o protegeixi adequadament al reclús.

Marta Calvo / Facebook

Marta Calvo, assassinada i esquarterada en València / Facebook

El cas d'aquest assassí en sèrie de dones és un dels més seguits a la província de València, on Palma seguia sempre el mateix modus operandi. Quedava amb les seves víctimes i les feia mantenir relacions sexuals després de consumir drogues, sobretot cocaïna.

Droga no consentida als genitals: sobredosi mortal

Després, de forma no consentida en la majoria d'ocasions, els introduïa pedres de cocaïna a la vagina o el recte. En almenys tres casos va ser de forma fatal, causant-les la mort per sobredosi o efectes derivats d'ella.

Marta Calvo / Cedida

Jorge Ignacio introduïa pedres de cocaïna a vagina o recte a les seves víctimes / Cedida

De fet, Jorge Ignacio va confessar sobre Marta Calvo que havia mort de forma accidental. Segons les seves declaracions, després de la seva mort, la va esquarterar i va repartir les seves restes en diferents contenidors d'escombraries, que mai no van ser trobats.

Se'l relaciona també amb la mort d'una prostituta que va morir el març de 2019 després de diversos dies en coma induït en un hospital de València. El cas va ser arxivat provisionalment després que l'autòpsia revelés que havia mort per un atac epilèptic amb consum de substàncies estupefaents.

I està implicat en un tercer assassinat, el d'una altra prostituta, que va morir al juny i va aparèixer morta en una casa.