La Policia Nacional ha trobat el mòbil de Macarena Díaz, la mare d'Antonio David Barroso, el nen amb discapacitat que va desaparèixer juntament amb ella i que assegura haver matat. Era en un contenidor de Morón de la Frontera, el municipi sevillà en el qual vivien i d'on van sortir mare i fill amb cotxe.

Troben el mòbil de la mare de l'Antonio en un contenidor

Segons informen fonts policials, el telèfon mòbil de la mare de l'Antonio David, el nen de 15 anys presumptament assassinats i llençat en un contenidor de Madrid, ha estat trobat.

L'han localitzat a Morón de la Frontera, dins d'un contenidor de residus en un carrer proper a la casa del pare del menor, que va denunciar dilluns la desaparició del seu fill.

Antonio Barroso / SOS Desapareguts

Antonio David Barroso / SOS Desapareguts

L'aparell ha estat trobat amb la pantalla trencada, i la policia analitzarà la informació que pugui contenir. La seva troballa descarta, per tant, la possibilitat de rastrejar el senyal per aclarir la ruta que van fer abans que la dona fos interceptada a Segòvia en ple brot psicòtic, assegurant que havia matat al seu fill de 15 anys.

El rastreig del senyal del telèfon ja no és una opció

Ara, els investigadors de la Brigada Judicial es basen en les càmeres de seguretat i vigilància de carreteres per poder establir el trajecte i confirmar on va llençar la dona el cadàver del menor, que necessitava cadira de rodes per desplaçar-se, ja que tenia l'anomenada síndrome de West.

Guàrdia Civil trànsit|tràfic Huelva / Efe

Control de trànsit de la Guàrdia Civil / Europa Press

Tot es va descobrir dilluns, quan una patrulla de la Guàrdia Civil va ser alertada pel personal d'una gasolinera a la carretera A-1 al seu pas per Segòvia.

En arribar van trobar una dona molt alterada i els agents van trucar la seva filla gran, la Míriam, de 18 anys. La jove els va preguntar si amb la seva mare hi viatjava el seu germà petit, l'Antonio, però no hi havia rastre d'ell al cotxe.

Busquen el cos de l'Antonio, el menor amb discapacitat

Macarena, la mare, va explicar llavors que l'havia matat i llençat en un contenidor en una de les sortides de Madrid. En concret, s'està registrant l'àrea entre Móstoles i el centre comercial Xanadú, a Arroyomolinos.

Davant del seu estat, va ser ingressada en la unitat psiquiàtrica d'un hospital de Segòvia, on roman amb un brot psicòtic.

Segons es va poder saber a través del pare de l'Antonio i exparella de la Macarena, la dona pateix un trastorn bipolar i esquizofrènia, ambdós diagnosticats i amb medicació receptada, que feia dies que havia deixat de prendre.

La mare assegura que ja estava mort quan van sortir de Morón de la Frontera

Avui, l'assassina confessa, que ofereix un relat ple d'inconnexions i incongruències, segons fonts policials, ha canviat la seva versió i ha explicat als psiquiatres que el menor ja estava mort quan el va treure de la seva casa de Morón i el va ficar al cotxe, fingint que encara era viu.

Hotel Pereres Talavera de la Reina / Google Maps

Hotel Perales de Talavera, on es van allotjar la nit del diumenge / GM

L'última persona que els va veure després del segrest va ser el recepcionista d'un hotel de Talavera de la Reina, a Toledo, on van dormir diumenge a la nit i quan l'empleat va veure el nen cobert amb mantes i amb la seva mare.

Va treure tots els mobles de la casa abans de fugir

En el municipi sevillà, la casa de la dona es manté precintada després de realitzar aquest dimecres un segon registre, mentre que sobre el cas s'ha decretat el secret de sumari per part del jutjat de primera instància i instrucció de Morón.

A l'immoble, al qual va anar la filla gran dilluns, no queda res. Tots els mobles van ser trets per la Macarena abans d'anar-se'n i diversos veïns de la zona asseguren que havia penjat diversos anuncis amb el seu telèfon per vendre-la.

Policia Nacional / Policia Nacional

Imatge d'arxiu d'una agent de la policia / Policia Nacional

Però el telèfon ja no sona i ara serà la policia qui aclareixi la cronologia dels fets i comprovi si realment la mare, que temia que li traguessin la custòdia del seu fill, va matar o no al menor. Trobar el cos de l'Antonio és ara la prioritat mentre la dona s'estabilitza en el centre psiquiàtric.