La família de Marta Calvo, desapareguda i presumptament assassinada fa gairebé dos anys, està desconcertada durant la nova recerca del cos de la jove, que de moment no ha donat resultats.

Sense resultats en la recerca de Marta Calvo

Fa una setmana la Guàrdia Civil va delimitar una nova zona per buscar el cadàver de Marta Calvo, desapareguda des de desembre de 2019 i presumptament assassinada per Jorge Ignacio Palma, que va confessar el crim, assegurant que l'havia esquarterat.

Guàrdia Civil Marta Calvo / EFE

La Guàrdia Civil no troba el cadàver de Marta Calvo / EFE

Malgrat la confessió, el cos -o les seves restes- encara no ha aparegut, ja que l'assassí el va desmembrar i va repartir en diversos contenidors, segons va relatar ell mateix.

Tanmateix, la recerca als abocadors de la zona mai no van donar resultat i ara les noves esperances havien estat dipositades a la zona delimitada pel mòbil de Palma.

Ha estat el rastreig del telèfon que ha permès perimetrar la nova àrea, en el municipi valencià de Manuel que, de moment, està resultant infructuosa.

La família, "descol·locada"

Segons ha explicat a EFE el portaveu familiar, Mariano Navarro, els especialistes de la Guàrdia Civil que dirigeixen la recerca s'han posat en contacte amb la família per informar que ja han "pentinat" el terreny en el qual creien que podien trobar indicis o restes de la jove desapareguda.

Guàrdia Civil Marta Calvo / EFE

La nova zona es basa en els moviments del mòbil de Jorge Ignacio Palma, assassí confés de Marta / EFE

Els pocs resultats han deixat la mare de la Marta, segons Navarro, "descol·locada" perquè "havia posat unes expectatives importants en què es trobés el cos de la seva filla perquè pensava que aquest era el lloc i perquè pensa que ha estat bastant curta la recerca".

"Així i tot, la mare continua tenint plena confiança en la Guàrdia Civil i en les seves línies de treball, però costa, és un cop dur perquè hi havia moltes expectatives en aquesta recerca", ha apuntat el portaveu.

Confien en la tasca de la Guàrdia Civil

Per la seva part, Sergio Calvo Martínez, pare de la víctima, ha declarat que, encara que l'última recerca "no hagi donat els fruits que tots esperàvem (en la localització del cadàver de la Marta), sabem que la Guàrdia Civil s'està deixant la pell en aquest cas".

Ha afegit que "a les portes del segon aniversari de la seva desaparició, els que tant estimàvem i continuem estimant a la Marta no perdem l'esperança que alguna de les vies d'investigació acabi amb la localització del seu cos, una cosa que ens permetria poder vetllar-lo i atorgar-li el descans que ella mereix".

Guàrdia Civil Marta Calvo / EFE

El portaveu de la família ha dit que es troben desconcertats davant dels pocs resultats / EFE

Segons Sergio Calvo, "no existeix dolor més gran per a un pare que saber que la resposta a on és la seva filla es troba en la consciència d'una persona que, podent dir-ho, prefereix fer més gran el nostre patiment".

Es refereix amb això a l'assassí confés, que ha donat diferents pistes sobre la localització del cadàver, sense que cap d'elles donés resultat.

Nova zona: el mòbil de Jorge Ignacio el delata

Aquesta nova recerca es va iniciar dimecres de la setmana passada en un paratge de Manuel conegut com la Font Amarga, i dijous es va traslladar a una antiga pedrera, utilitzada també com a abocador, en el municipi valencià de Castelló, proper al de Manuel.

Aquesta actuació s'ha realitzat arran del rastreig del mòbil de Jorge Ignacio Palma, que es troba en presó preventiva des de desembre de 2019 per l'homicidi de Marta i dues dones més, així com diversos intents d'assassinat altres joves.

Guàrdia Civil Marta Calvo / EFE

Dos anys després de la seva desaparició, no hi ha rastre de la jove / EFE

Als agents els consta que l'acusat va ser en aquestes zones concretes dels termes municipals de Manuel i Castelló encara que mai no s'hi va referir en la seva declaració, per la qual cosa ara les tasques se centren a inspeccionar aquests llocs per si aporten noves pistes per a la localització del cos de Marta Calvo.