Els Mossos d’Esquadra han detingut un home de 28 anys de nacionalitat peruana que va atacar un home gai al Metro de Barcelona el passat mes de juny. Una investigació de la Unitat Central de Delictes d’Odi i Discriminació (UCDOD), de la Comissaria General d’Informació, ha permès identificar-lo i poder-lo detenir. Segons la investigació de la policia catalana, l’agressió va ser motivada només per l’orientació sexual de la víctima. 

Insults homòfobs i agressions

Segons la declaració de la víctima, l’autor dels fets li va proferir insults homòfobs i la va agredir a cops de puny i puntades de peu amb un alt grau de violència. A conseqüència de la gravetat de les lesions, aquesta unitat de la Comissaria General d’Informació va estirar tots els fils possibles, amb testimonis i les imatges de les càmeres de seguretat, per poder-lo identificar. 

El passat 19 de setembre agents de paisà de la policia catalana van poder-lo detenir, a Barcelona. Es tracta d’un home de 28 anys de nacionalitat peruana, segons ha pogut saber ElCaso.cat. La víctima va patir diverses lesions, tant físiques com psicològiques, ja que va haver de requerir assistència i acompanyament per part d’entitats vinculades al col·lectiu LGTBI.

El detingut té antecedents

No és el primer cop que aquest home acaba detingut per fets similars. Tot i això, i tenir antecedents, també de violència contra persones de l’entorn LGTBI, després de ser entregat al jutge de guàrdia va quedar en llibertat amb càrrecs. Està imputat per un delicte de lesions, un delicte de furt i un delicte contra l’exercici dels drets fonamentals i les llibertats públiques. Els Mossos no descarten més detinguts relacionats amb aquests fets.

La importància de denunciar

Les autoritats adverteixen que és necessari denunciar aquest tipus de fets d'assetjament o agressió que atempti contra els drets fonamentals de les persones. Fer-ho ajudarà que els agents de policia puguin identificar, localitzar i detenir els responsables ràpidament. Per a això és necessària la col·laboració ciutadana i en qualsevol entorn, sigui l'escolar, laboral o fins i tot entre desconeguts al carrer.