El partit amistós entre les seleccions del Marroc i de Xile al RCDE Stadium, a Cornellà i el Prat, va acabar amb com el rosari de l’aurora. El matx internacional va acabar amb victòria dels marroquins per dos gols a zero, però gairebé va ser més interessant el que es va viure al voltant i a l’interior de l’estadi i fins i tot sobre la gespa, quan ja s’havia acabat el partit. 

Al voltant de les onze, quan faltava poc pel final del partit, desenes de persones van aconseguir saltar-se totes les mesures de seguretat del camp del RCD Espanyol i després de passar per sobre dels torniquets d’entrada van aconseguir entrar al recinte de l’estadi, superant als efectius de vigilància privada, que alguns d’ells van resultar ferits. En diversos vídeos es pot veure com els aficionats de la selecció del Marroc salten les tanques, obres les portes d’emergència i donen cops als vidres de l’estadi. Els Mossos d’Esquadra van haver d’intervenir per evitar més entrades a l’estadi, desplegant efectius de la Brigada Mòbil amb material antiavalots. 

Invasió de camp al Marroc-Xile

Amb persones sense identificar i sense entrada a l’interior de l’estadi, quan els 96 minuts que va durar el partit es va acabar, centenars de persones van poder accedir a la gespa. Els jugadors ja havien pogut entrar al vestuari i sense greus incidents es va poder desallotjar el terreny de joc. Els incidents durant tot el partit, segons consta a l’atestat dels Mossos, es van anar repetint durant tot el partit, amb enfrontaments i baralles a la grada, incidents previs i també destrosses i aldarulls a la finalització del partit, a la zona del RCDE Stadium

Mossos CORNELLA2
Moment de la invasió del camp, després del partit entre el Marroc i Xile / Cedida

Els Mossos d’Esquadra han aixecat una acta posant en relleu tots els incidents que es van viure durant aquest partit internacional entre el Marroc i Xile i serà remès a la Direcció General de l’Administració de Seguretat (DGAS) que hauran de decidir si obren expedient als organitzadors per mancances de seguretat del partit. Tot i això, fonts oficials de la policia catalana han confirmat que no s’ha practicat cap detenció. 

Recorden els incidents de Saint-Denis

Els incidents d’aquest divendres a la nit a l’estadi de l’Espanyol recorden els que van fer iniciar amb retard la final de la Champions entre el Madrid i el Liverpool a Saint-Denis, a París. Grups de marroquins violents van poder saltar-se la seguretat de l’estadi i accedir-hi sense entrada.