Els Mossos d'Esquadra han detingut un professor d'institut a qui tres alumnes, menors d'edat, han acusat d'abús sexual. Els presumptes abusos s'han comès, segons han testificat les joves, durant el viatge de final de curs organitzat pel centre educatiu. L'investigat, que exercia com a professor de secundària a Vilanova i la Geltrú (el Garraf, Barcelona), també era regidor no adscrit de l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes, municipi molt proper d'on l'home treballa. El jutge ha decretat la llibertat provisional amb càrrecs per l'investigat. 

L'home va ser detingut el passat dimecres 15 de juny com el presumpte autor d'un delicte contra la llibertat sexual, i avui ha passat a disposició judicial, prestant declaració pels fets que li atribueixen. La investigació va engegar-se amb la denúncia de tres alumnes del presumpte abusador, totes estudiants de l'Institut Dolors Mallafrè, i de les quals no han transcendit dades com ara la seva edat o si, tret dels fets denunciats, ja havien patit algun presumpte abús anterior. 

Els fets van succeir durant el viatge de fi de curs

Els fets que les tres menors han denunciat van tenir lloc durant el viatge de fi de curs organitzat pel mateix institut. Durant el viatge, que no s'ha especificat ni quan va durar ni on va ser, les alumnes del professor han denunciat que aquest, presumptament., va abusar sexualment d'elles. L'individu, suposadament, hauria dut a terme tocaments sexuals, així com comentaris de caràcter sexual i obscens sobre els cossos de les menors, també d'índole sexual. 

L'acusat té prohibit apropar-se o comunicar-se amb les víctimes

La detenció va produir-se el passat dimecres al domicili de l'acusat, i durant la tarda avui ha estat declarant davant el jutge. Després de declarar, el magistrat ha considerat deixar-lo en llibertat amb càrrecs, tot i imposar-li una ordre d'allunyament tant de les alumnes com de l'institut on, fins ara, exercia com a docent. 

L'Ajuntament de Sant Pere de Ribes es mostra consternat i demana respecte

L'Ajuntament de Sant Pere de Ribes, on l'investigat exercia de regidor de l'oposició, ha emès un comunicat durant la tarda d'avui en el qual ha mostrat la seva consternació davant els fets dels quals acusen un dels seus membres. No obstant això, el consistori demana que es mantingui "absolut respecte" a la presumpció d'innocència de l'investigat, però també a la "defensa dels drets" de les persones afectades. La institució també ha volgut deixar clar que els fets no "guarden cap relació" amb l'activitat política municipal ni amb l'ajuntament, ja que "els presumptes fets s’haurien comès en l'àmbit professional de l’imputat".