L'Hospital de Bidasosa, a Guipúscoa, busca el propietari d'una cama amputada perquè es faci responsable d'ella. Així ho recull el Butlletí Oficial del País Basc (BOPV), que ha publicat una notificació en la qual s'insta a l'interessat que reculli i gestioni adequadament la seva cama. Per contra, serà sancionat.

L'hospital no ha pogut contactar amb el seu propietari

Fa dies que l'hospital basc va darrere del responsable de la cama per poder contactar amb ell. Tanmateix, han hagut de recórrer al Butlletí Oficial per donar amb la persona afectada. En aquests casos, segons l'estipulat en la legislació espanyola, "quan els interessats d'un procediment siguin desconeguts, s'ignori el lloc de la notificació o bé, intentada aquesta, no s'hagués pogut practicar, la notificació es farà per mitjà d'un anunci". I així ha estat. La responsable mèdica de l'hospital, María Eugenia Alkiza Eizaguirre, va decidir publicar el passat 29 d'agost un missatge en el BOPV per poder aconseguir, d'una vegada per totes, deslliurar-se d'aquesta cama.

L'home no pot despistar-se, té els dies comptats

Segons es detalla al document públic, el propietari del membre amputat té 10 dies hàbils des de la publicació per recollir la cama. Haurà, per tant, "de donar compliment al requeriment realitzat i procedir a la retirada i gestió adequada a través d'una empresa funerària autoritzada de les restes humanes." Els hospitals espanyols estan obligats a demanar a les persones que hagin passat per un procés d'amputació que es facin càrrec de les restes.

WhatsApp Image 2022 09 07 at 14.23.17
Imatge de l'anunci al Butlletí Oficial del País Basc

Sancionat per no recollir la cama

En cas de no fer-ho, si bé és cert que l'hospital es farà càrrec de tot el procés, el propietari no es deslliurarà d'enfrontar-se a una sanció. No obstant això, si la persona responsable de la resta humana no es pot fer càrrec per diversos motius, es contactarà amb els Treballadors Socials i s'esperarà un informe social per donar l'avís a la funerària.