La nena de 3 anys que aquest dimarts va caure d'un cinquè pis a la carretera del Pont de Vilomara, a Manresa (Bages), va sortir a la terrassa del número 47-49, on resideix, i va travessar a les fosques les teulades i els terrats fins a arribar al bloc del número 39, des d'on va caure, segons informa Regió7. De moment, els Mossos d'Esquadra continuen amb la investigació per tal d'esbrinar les causes de l'accident.

Les primeres hipòtesis segons fonts policials descarten que fos un incident intencionat, però cal determinar si la menor es trobava sola a casa en aquell moment i com va poder enfilar-se a la teulada i moure's fins al bloc 39 amb només 3 anys.

Els veïns van escoltar un soroll molt fort

Alguns veïns del barri han explicat en declaracions que van escoltar un cop molt fort i després un crit horrorós. "Estàvem mirant la tele, es va sentir un cop i vam sortir al balcó a veure què havia passat. Al carrer vam veure una nena estirada a terra i la seva mare cridant", ha relatat al diari en qüestió una veïna de l'àtic del costat del bloc des d'on es va precipitar la menor. D'altres veïns que estaven desperts a aquelles hores, al voltant de la mitjanit, han explicat que en el moment de l'incident, la mare de la nena va intentar atrapar-la des del carrer, però que malauradament no va poder evitar que caigués i resultés ferida crítica.

La menor, ingressada en estat crític a la Vall d'Hebron

Fins al lloc dels fets es van traslladar dotacions del Sistema d'Emergències Mèdiques, que van atendre a la menor allí mateix. Malgrat tot, i a causa de les greus ferides, la van traslladar a l'hospital de Sant Joan de Déu de Manresa, on van fer les primeres pràctiques per estabilitzar-la. Els professionals sanitaris ho van tenir complicat i van decidir equipar un vehicle d'UCI pediàtrica per traslladar-la a la Vall d'Hebron de Barcelona, on la menor segueix en estat crític. La mare va haver de ser atesa també per professionals sanitaris per un xoc traumàtic a causa de l'accident.

Els Mossos continuen amb la investigació

Encara ara es poden veure les taques de sang sobre una reixa d'una claveguera, que indiquen el lloc on just va caure la nena. Agents de policia han entrat als dos blocs afectats, el 39 i 49, per tal de poder captar des de l'àtic imatges per a la investigació, que continua el seu curs.