Des de primera hora del matí, la Guàrdia Civil està fent desenes d’entrades i escorcolls per tot Catalunya en una nova batuda contra la màfia de la marihuana. Sota la batuta del jutge Diego Álvarez de Juan, titular del jutjat número 3 de Reus, s’han ordenat entrades en naus i pisos de les demarcacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, on es creu que és l’epicentre d’aquesta organització que s’està desmantellant avui. L'operació s'ha batejat com 'Trueno'.

Imatges de l'entrada de l'operació Trueno / GC

Entrades i escorcolls a tot Catalunya

Durant les entrades s'han fet molts detinguts, segons han explicat fonts judicials a ElCaso.cat, tot i que no s’ha aclarit el nombre exacte, que dependrà de si els agents que estan fent els escorcolls troben els seus objectius. A més de Girona i Lleida ciutat i en municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona, també s'han fet entrades a Reus i Cambrils, segons ha pogut saber aquest mitjà. En total s'han arrestat tretze persones en una desena d'entrades i escorcolls. 

Les diverses plantacions que s’han desmantellat s’alimentaven d'energia elèctrica de manera fraudulenta a través de connexions irregulars a la xarxa amb un consum equivalent a 412 habitatges i una defraudació de més de 330.000 euros. En l’operatiu que ha arrencat a primera hora d’aquest dimecres hi ha participat gairebé 300 agents de la Guàrdia Civil de diferents especialitats. S’han intervingut 2.500 plantes de marihuana, 22 quilos de cabdells i 50.000 euros en metàl·lic, entre altres efectes relacionats amb la instal·lació de plantacions, d'alt valor econòmic.

Gc Marihuan002
Imatge d'una de les entrades de la Guàrdia Civil durant l'operatiu d'aquest matí a tot Catalunya / Cedida

La producció de marihuana que es feia per tot Catalunya era exportada cap al nord, per ser venuda per tot Europa. De moment, no han transcendit més detalls de l’operació, que està seguint, des de l’helicòpter de la Guàrdia Civil, el jutge de Reus.

La màfia albanesa, rere la marihuana DO Catalunya

La majoria dels detinguts que s'estan fent durant aquest operatiu que s'està explotant des d'aquest matí per tot el país són de nacionalitat albanesa. La majoria dels arrestats els darrers mesos en operacions contra el tràfic de marihuana a casa nostra són d'aquesta nacionalitat.

Just ahir els Mossos d'Esquadra van fer públic que havien desmantellat dos cultius a les muntanyes de Prades amb gairebé 20.000 plantes d'aquesta droga. Les darreres operacions policials també dels Mossos d'Esquadra a gran escala, al nord del país, van ser contra grups de persones de nacionalitat albanesa. En dues fases es van detenir unes 50 persones, tot i que la majoria van quedar en llibertat en poques hores.