Els Mossos d'Esquadra han detingut un zelador de l'Hospital de Palamós (Baix Empordà) per presumptament abusar sexualment d'una pacient de 24 anys. L'arrestat és un home de 34 anys que no compta amb cap mena d'antecedent policial, segons avança Diari de Girona

La jove estava en observació mèdica

Els fets van tenir lloc el 31 d'agost quan la víctima va anar a l'hospital a causa d'un dolor al tòrax. Un cop allí, els professionals sanitaris la van posar en un box en observació. Tot el temps que va durar l'examen mèdic el va passar estirada sobre una llitera. Va ser aleshores quan va notar en diverses ocasions que un zelador li feia tocaments per damunt de la roba. 

L'autor, presumptament, es pensava que la noia no ho notava

La víctima no va dubtar en denunciar els fets davant els Mossos d'Esquadra. Un dia després, la Unitat d'Investigació de la Bisbal va procedir a la detenció del presumpte autor dels abusos. El procediment policial es va dur a terme la mateixa tarda. Tot i que alguns mitjans asseguren que fonts pròximes al cas han dit que l'home pensava que la noia estava inconscient i que, per aquest motiu, presumptament, va cometre els abusos. L'advocat de l'acusat, Iván Paz Fernández, afirma a El Caso que els fets s'estan investigant i que el seu client no ha reconegut ser el culpable.

El zelador, de baixa laboral

Fonts del Servei de Salut Integrats del Baix Empordà (SSIBE) asseguren que en tot moment s'ha col·laborat amb la pacient i el procés de denúncia i que s'ha facilitat tota la informació necessària als Mossos. Des del centre hospitalari de Palamós s'ha obert un expedient intern per tal d'esclarir els fets. Actualment, el zelador no treballa perquè està de baixa. Per tant, es desconeix si els responsables de l'hospital l'han retirat de la plantilla.

A l'espera de passar a disposició judicial

El detingut, acusat d'un delicte d'abusos, ja ha declarat davant els Mossos a la comissaria de la Bisbal amb presència d'un advocat. Ara està a l'espera que el jutge el citi perquè presti declaració.