Comença el judici contra l'Alba Andreu, la jove que va manipular i enganyar un jove de 24 anys amb una malaltia mental greu per assassinar el seu pare. L'Ismael Molina té esquizofrènia paranoide i, segons la investigació dels Mossos, aprofitant-se del trastorn que patia, el va convèncer per matar el seu propi pare a Vilanova i la Geltrú (Garraf). La jove es podria enfrontar a una pena de 35 anys de presó, que és la petició que ha fet Fiscalia.

L'Alba va conèixer l'Ismael perquè ella era parella d'un amic seu. Treballava de caixera en un supermercat, però li va dir a l'Ismael que era una agent secreta dels Mossos d'Esquadra. A partir de llavors, va començar l'engany. Primer, la noia el va convèncer per demanar-li diners al seu pare, concretament 7.000 euros. Per fer-ho, li va dir a la víctima que els necessitava per pagar-se els seus estudis, però en realitat, eren per l'Alba, que se'ls gastava en tota mena de luxes.

L'Alba va enganyar l'home que va assassinar el seu pare

L'Alba i la seva parella, aprofitant-se del trastorn esquizofrènic paranoide que patia l'Ismael, va simular que havien segrestat la germana d'ella i que tenia problemes amb la màfia. Com que van veure que l'Ismael s'ho creia tot, va decidir portar la mentida més enllà i es va crear una identitat falsa per internet: es feia dir Júlia i va enganyar l'Ismael fent-li creure que eren nòvios virtuals.

Va idear un pla per convèncer a l'Ismael aprofitant-se del seu trastorn

L'Alba Andreu, segons la investigació policial, el va enganyar dient-li que el seu pare formava part d'una màfia molt perillosa i que, per aquest mateix motiu, havia d'aconseguir fer una transferència de 20.000 euros del compte de la víctima cap a ella i, posteriorment, matar-lo. Li va donar instruccions molt precises sobre com havia de cometre el crim i ho tenia tot pensat al detall per no deixar cap mena de prova que la incriminés a ella.

Així doncs, l'estiu del 2019, l'Ismael, seguint les instruccions de l'Alba, va assassinar a punyalades el seu pare mentre dormia i va calar foc al llit a Vilanova i la Geltrú. No li va fer la transferència, ja que no sabia la contrasenya del seu compte bancari. Els Mossos van descobrir que, tot i que l'Ismael era l'autor material del crim, qui estava darrere de tot plegat era l'Alba.

Fiscalia demana 34 anys de presó per ella i l'absolució d'ell

Per aquest mateix motiu, Fiscalia demana per ella una pena de 34 anys de presó i, per ell, l'absolució, ja que considera que no era conscient de la gravetat dels fets perquè estava patint una crisi d'esquizofrènia. Caldrà esperar que surti la resolució de la sentència per saber si, finalment, acaba condemnada.