En les pròximes setmanes començarà el judici pel crim de Vilanova i la Geltrú (Garraf), en el qual es jutjarà el presumpte autor dels fets, un noi anomenat Ismael M., i una amiga seva, l'Alba A., qui està acusada d'haver induït l'Ismael a matar el seu pare a canvi de diners. Segons el relat de l'acusació i la Fiscalia, la jove, que en aquell moment tenia 19 anys, presumptament va tramar i orquestrar un macabre pla amb el qual va enganyar el seu amic, aprofitant-se de l'esquizofrènia que pateix, per assolir el seu objectiu: aconseguir diners a qualsevol preu. 

Els fets es remunten a l'any 2019, concretament el 8 de juny, després de moltes setmanes en les quals el jove demanava grans sumes de diners als seus pares, fins que en l'última petició que va fer, els progenitors van dir-li que no, fent-lo enfadar. La nit d'aquell 8 de juny, l'Ismael era a casa a soles amb el seu pare. Tal com consta als registres dels telèfons mòbils dels investigats, el noi va trucar la seva amiga, res fora del normal. Tanmateix, hores després, l'Ismael va armar-se amb una navalla, va dirigir-se a l'habitació del seu pare i va clavar-li múltiples ganivetades per tot el cos, especialment al coll i al pit, fins que va morir a causa de les ferides. A continuació, el noi va incendiar casa seva amb productes de neteja inflamables.

El pla de l'Alba: personatges inventats, una suposada col·laboració policial i connexions amb la màfia

Després d'anys investigant, la Fiscalia sosté que l'amiga del jove va induir-lo mitjançant enganys a matar el seu propi pare per una qüestió de diners, que posteriorment va rebre ella. El fiscal del cas, segons ha sabut Europa Press, creu que l'acusada era plenament conscient de la malaltia que patia el seu amic, i que, aprofitant-se d'aquesta, va fer tot el possible per "augmentar i intensificar" la desconnexió del jove amb la realitat.

Així doncs, presumptament, l'Alba, de 19 anys, havia tramat un macabre pla per tal d'obtenir els diners de la família de l'Ismael, valent-se de l'amistat que mantenia amb l'altre acusat i un amic íntim seu, que resultava ser la parella de la mateixa Alba. Per tal d'aconseguir els diners, l'Alba va inventar-se un personatge fictici, una noia anomenada Júlia, que anava darrere l'Ismael i amb qui parlava a través de les xarxes socials, dient-li que volia mantenir una relació amorosa formal, així com altres propostes. Paral·lelament, l'Alba va començar a fingir davant el seu xicot i el seu amic que "formava part d'un grup secret de col·laboració policial amb els Mossos d'Esquadra que lluitava contra el tràfic de persones", i els va oferir formar-ne part. Per tal que la història resultés més convincent, l'Alba va convertir el personatge fictici de la Júlia en "una espècie de líder del grup", a la vegada que creava més perfils falsos a les xarxes socials per donar més credibilitat a la seva mentida. En aquest context, la Fiscalia considera que l'Alba alimentava l'esquizofrènia paranoide que pateix l'Ismael, qui estava cada vegada més allunyat de la realitat i del seu entorn social. 

Mentre el temps passava, la suposada Júlia demanava diners a l'Ismael, justificant-ho amb les necessitats que tenia el grup policial del qual formaven part. L'Ismael, a la vegada, demanava els diners als seus pares, fins que un se'n van afartar i van dir-li que no li donarien més diners. És en aquest moment quan l'Alba, que havia aconseguit que l'Ismael li transferís 7.495 euros, presumptament indueix al seu amic a matar el seu pare. Per a fer-ho més creïble, tant l'acusació particular com la Fiscalia sostenen que la jove va dir-li al noi que el seu pare tenia "connexions amb la màfia", i que havia de matar-lo perquè tant ell com el seu entorn corrien un greu perill. Per si no fos poc, suposadament també va dir-li al noi que després de matar el seu pare havia de pagar 20.000 euros. 

La defensa de la noia nega tots els càrrecs

L'advocat defensor de la jove, tanmateix, nega aquesta versió dels fets, que és la que sostenen Fiscalia i acusació particular. La defensa manté que la jove era víctima de maltractaments per part de la seva parella, i amic íntim de l'Isamel, i que és ell precisament el que va obligar-la a inventar-se el personatge de la Júlia. Segons l'advocat defensor, l'Alba va veure's forçada a participar en l'engany, i malgrat rebre ella les transferències bancàries, era el xicot el que controlava tots els moviments bancaris de la noia. Respecte a la malaltia mental del seu amic, la defensa sosté que l'Alba "mai va saber, ni va tenir l'oportunitat de saber" que el seu amic patia esquizofrènia. 

La Fiscalia i l'acusació particular demanen 34 anys de presó per la noia

L'acusació particular, exercida per la mare i la germana de l'Ismael, així com la Fiscalia, creuen fermament que l'Alba va aprofitar l'esquizofrènia de l'Ismael per fer-se amb els diners de la seva família, i que va induir el noi a matar el seu pare pel mateix motiu. Per tot això, tant l'acusació com la Fiscalia sol·liciten una condemna de 34 anys i tres mesos de presó per l'Alba, però no es dirigeix contra l'Isamel, segons ha sabut Europa Press