Després de cinc anys des que va succeir el crim de Susqueda (Selva), encara continua oberta la causa contra el principal sospitós de matar en Marc i la Paula, Jordi Magentí. El jutjat de primera instància 5 ha ajornat pel maig que ve el judici que s'hauria d'haver celebrat el passat dijous dia 8 de setembre, segons informa la periodista d'El Punt Avui, Tura Soler. Així s'ha decidit després que l'acusat hagi presentat una demanda per vulneració de drets a l'honor i de la presumpció d'innocència contra un intendent dels Mossos d'Esquadra, Toni Rodríguez. 

Demanen una indemnització per Magentí

Segons l'advocat de Magentí, Benet Salellas, l'intendent Toni Rodríguez es va extralimitar en proclamar davant els mitjans de comunicació la detenció de Jordi Magentí com a principal sospitós del crim, que no tenia "ni un sol dubte de l'autoria" i que  "la detenció es practica amb el convenciment policial de l'autoria d'aquesta persona". Salellas considera que en el moment de la detenció de Magentí no s'havia practicat cap diligència ni tampoc se l'havia posat a disposició judicial com per fer una declaració tan ferma. A tot això també se li suma que no es va respectar el dret a la intimitat del detingut quan el van traslladar a cara descoberta a fer escorcolls, permetent, doncs, que les càmeres dels mitjans de comunicació captessin la seva imatge. Per tots aquests motius, l'advocat demana una indemnització de 30.000 per a Jordi Magentí.

Periodistes, citats a declarar

El jutjat ha acceptat la petició de l'advocat de Magentí i ha posposat el judici fins el maig. L'advocat del demandant demana que TV3 aporti la gravació íntegra de l'enregistrament que va fer el dia de la detenció. També, la jutgessa responsable del cas, Sonia Benítez, havia citat a judici a dues periodistes: Anna Punsí i Marina López. Ambdues professionals van publicar notícies sobre la detenció de Magentí.

També havia de declarar davant el jutge Javier Burgos, que en aquell moment era titular del jutjat d’instrucció número 2 de Santa Coloma de Farners, que instrueix la causa. Aquesta declaració és molt rellevant perquè l'intendent dels Mossos Toni Rodríguez assegura que la seva compareixença el dia de la detenció es va fer d'acord amb el jutge instructor i amb el fiscal de la causa d'aleshores, Víctor Pillado. Tanmateix, Burgos argumenta que se l’ha d’eximir de declarar perquè ell tot el que coneix del cas ho sap per la seva condició de jutge i tot ho té reflectit al sumari, que és un document que només ha d’estar a l’abast de les parts comparegudes, segons explica Tura Soler.

Desaparició i assassinat d'en Marc i la Paula

La Paula Mas, de 21 anys, i el Marc Hernández, de 23, eren una parella que el 24 d'agost de 2017 van anar a passar el cap de setmana al pantà de Susqueda. La seva idea era passar la nit al cotxe i fer una ruta en caiac. Malgrat tot, van desaparèixer. Després d'un mes d'una intensa recerca pel pantà, quan va baixar el nivell de l'aigua, van trobar els seus cadàvers amb signes de violència. Cinc any després es desconeix el culpable.