Jordi Magentí, el sospitós del doble crim de Susqueda, ha fet una petició que ha sorprès a tothom: el seu advocat ha demanat d'estar present al lloc dels fets quan es facin noves proves de so del pantà, que seran clau per saber qui va assassinar el Marc i la Paula l'agost del 2017. Es preveu que amb aquestes proves es permeti saber d'on provenien els trets el dia que els dos joves del Maresme van desaparèixer en estranyes circumstàncies.

Fa unes setmanes, la Generalitat de Catalunya va obrir un concurs públic per gairebé 50.000 euros per contractar un equip d'experts en so que puguin saber des de quin punt del pantà es van disparar els trets el dia que van desaparèixer el Marc i la Paula. Aquestes proves les farà la Fundació Privada Universitat i Tecnologia abans que acabi el 2022, segons explica El Punt Avui. No obstant això, cal esperar que el nivell de l'aigua del pantà sigui el mateix que el dia dels fets, ja que això permetrà que les proves siguin més precises.

L'advocat del sospitós vol estar present el dia de les proves de so al pantà de Susqueda

La defensa de Jordi Magentí ha demanat que, abans de fer el peritatge, es faci una reunió per saber amb tota mena de detalls els procediments de les proves i les dates quan es faran. Salellas també ja demanat d'estar present al pantà de Susqueda el dia, una petició que ha estat enviada als jutjats de Santa Coloma de Farners (Selva), que és l'encarregat de les diligències d'aquest doble assassinat

La Paula Mas i el Marc Hernández van ser assassinats al pantà de Susqueda

La Paula Mas i el Marc Hernández, de 21 i 23 anys, van desaparèixer el 24 d'agost del 2017. Van anar a passar un cap de setmana al pantà de Susqueda (Selva): la idea era fer una ruta en caiac i dormir al cotxe. No obstant això, de cop i volta, se'ls va perdre el rastre i es va presentar una denúncia per desaparició als Mossos d'Esquadra.

Els cadàvers tenien signes evidents d'haver patit una mort violenta

Al cap d'un mes, van trobar els seus cadàvers amb signes evidents d'haver patit una mort violenta. Tots dos estaven despullats i el cos de la Paula tenia un tret al cap. El Marc portava una motxilla plena de pedres i el seu cos estava en tan mal estat que va ser impossible saber com va morir; però el que els investigadors tenien clar és que tots dos havien estat assassinats.

Jordi Magentí / EFE
Jordi Magentí és el principal sospitós del doble crim del pantà de Susqueda (Selva): el seu advocat ha demanat d'estar present el dia que es facin les proves de so / EFE

Les investigacions dels Mossos d'Esquadra apunten cap a Jordi Magentí

Els Mossos d'Esquadra van obrir una investigació i van detenir el presumpte autor dels fets: Jordi Magentí, un home que havia estat a la presó per assassinar la seva exparella fa anys. En aquest cas, va ingressar a presó de manera provisional, però al cap d'uns mesos el van deixar en llibertat per falta de proves. Així i tot, s'ha convertit en el principal sospitós del doble crim de Susqueda. Caldrà esperar a saber els resultats d'aquestes noves proves de so per saber si el sospitós torna a ser imputat com a presumpte autor dels fets.