En pocs dies farà cinc anys del doble crim del pantà de Susqueda (Selva) i encara no se sap qui va assassinar a la parella del Maresme, que va ser trobada al pantà un mes després que desapareguessin en estranyes circumstàncies. Segons explica el fiscal del cas, estan esperant una prova clau per saber qui els va matar, encara que està convençut de saber qui és l'autor. "Tots els indicis apunten cap a ell", diu l'home.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Victor Pillado, el fiscal dels assassinats del Marc i la Paula l'agost del 2017, ha explicat amb tota mena de detalls en quin punt es troba la investigació. Abans que finalitzi l'estiu faran una prova que serà determinant per confirmar si l'autor dels fets és Jordi Magentí, un assassí que va estar a la presó anys enrere per haver matat a la seva parella.

Jordi Magentí, el presumpte autor del doble crim de Susqueda

Està convençut que Jordi Magentí és el responsable dels fets i que tots els indicis apunten cap a ell. De fet, per aquest mateix motiu el va enviar a la presó de manera provisional, tot i que, actualment, ja està en llibertat per falta de proves concloents. També ha remarcat que cal esperar que acabi la investigació per corroborar aquesta hipòtesi.

Jordi Magentí / EFE
Jordi Magentí és el presumpte autor del doble assassinat del crim de Susqueda (Selva): a l'espera de fer una prova clau per corroborar-ho / EFE

La prova de sonometria del pantà de Susqueda, clau a la investigació

La investigació, però, està sent molt complicada. "És enormement complexa i en un entorn absolutament advers. Amb punts cecs de cobertura i de càmeres de vigilància, amb pocs testimonis", diu Pillado, que ha aprofitat l'ocasió per dir que estan tramitant tots els processos necessaris per fer una prova de sonometria que és determinant per saber si Jordi Magentí és l'autor dels fets o no.

S'han de complir les mateixes condicions meteorològiques del dia del crim

Per fer la prova de sonometria és molt important que es compleixin les mateixes condicions meteorològiques que el dia del crim, però de manera tecnològica també es poden posar dades del Meteocat i de l'Agència Catalana de l'Aigua per reproduir el mateix ambient que hi havia i poder saber des d'on es van disparar els trets. Si es confirma queels trets van ser des d'on estava Jordi Magentí, seria una prova clau per demostrar la seva presumpta autoria.

Desaparició i assassinar de Paula Mas i Marc Hernández

La Paula Mas, de 21 anys, i el Marc Hernández, de 23 anys, el 24 d'agost del 2017 van anar a passar el cap de setmana al pantà de Susqueda. La idea era passar la nit al cotxe i fer una ruta en caiac. No obstant això, al llarg del matí, van desaparèixer i els seus familiars van denunciar-ho als Mossos. Després d'un mes buscant-los, quan va baixar el nivell de l'aigua del pantà, van trobar els seus cadàvers amb signes de violència i, cinc anys després, encara no hi ha cap culpable.