Les dades de furts a Barcelona, segons la seva alcaldessa Ada Colau, no paren de baixar. La realitat, però, sembla que és una altra, i té diverses explicacions. Sense denúncies -molt poca gent denuncia, conscient que la justícia i la policia poca cosa faran; així ho diu l’enquesta de Victimització de l’Ajuntament de Barcelona- les dades poden arribar a ser perfectes, de zero delictes. 

Ara bé, la realitat pot ser molt diferent. El cas paradigmàtic és el de la coneguda youtuber Holly Gabrielle que mentre estava a la capital de Catalunya va ser robada. Mentre estava gravant un dels seus vídeos, on es dedica a parlar de turisme i de menjar vegetariana, un desconegut li va robar el mòbil de sobre la taula. En un vídeo que ja acumula milers de visualitzacions a YouTube, la jove explica que va deixar el terminal Apple sobre la taula mentre estava dinant amb unes amigues i que una persona, que no van poder arribar ni a veure, se’ls hi va emportar el mòbil.

“Denunciar no serveix de res”

Més enllà del missatge gens edificant que dona la jove als seus seguidors, alertant del perill de ser robat a Barcelona, hi ha encara un altre missatge: denunciar no serveix per a res. Així ho assegura. La noia no va arribar a presentar denúncia davant dels Mossos d’Esquadra i assegura, també durant aquest vídeo que es pot trobar a YouTube, que fer-ho, li han explicat, no serveix de res. 

Després del furt del mòbil i d’haver rebut informació d’altres robatoris, la mateixa creadora de continguts assegura que té por de sortir fins i tot a córrer per Barcelona. “Vés amb compte si vens a Espanya”, assegura. També assumeix que el pròxim cop hauran d’anar més amb compte i no deixar el mòbil sobre la taula.

Danielle
Un amic de la youtuber, en Danielle, begut al mig del carrer

Incívics

El vídeo que ha publicat per explicar que va ser víctima d’un robatori a Barcelona també inclou, però, imatges que haurien de fer posar vermella a la mateixa youtuber i els seus amics. Després d’una nit de festa per la capital de Catalunya, un dels acompanyants, en Danielle, va acabar, completament begut, fent salts pel mig del carrer, davant d’un taxi.

Sembla que el vídeo ho té tot. L’incivisme del turisme i la seguretat en hores baixes, que ja traspassa fronteres i que els influencers ja donen per fet que venir a Barcelona pot ser un perill.