Més de 40 dies sense tenir cap rastre de Sandra Bermejo, la psicòloga de 32 anys desapareguda el 8 de novembre al cap de Peñas, a Astúries. Els investigadors creuen que la hipòtesi més probable és la de la desaparició voluntària i, malgrat que la seva família nega aquesta opció, s’està investigant la relació que podria tenia amb un grup esotèric anomenat ‘Agua de Estrellas’. Feia dos anys, des que s’havia instal·lat a Gijón, que hi tenia contacte i els investigadors esperen que aquesta línia d’investigació aporti alguna pista sobre la desaparició.

Aquest grup, conegut com ‘La Tribu’ pels seus integrants, està liderat per un home que es diu Roberto i organitzen retirades espirituals. Segons les primeres investigacions, Sandra Bermejo havia estat en contacte amb ells durant tot el 2021 i el 2022. De fet, el seu últim aniversari, el passat 3 de setembre, l’havia celebrat a una finca del seu líder. També havia participat aquesta tardor en una retirada de sis dies sense menjar ni parlar als Pics d’Europa amb dos membres més del grup per “tenir el cos sa i la ment clara”.

Sandra Bermejo havia format part d’un altre grup esotèric a Madrid

Abans de començar una nova vida a Gijón, Sandra Bermejo ja havia tingut una primera relació amb el món de l’esoterisme. Havia format part d’un altre grup esotèric a la localitat madrilenya de Colmenar de Oreja que defensava l’ús de l’ayahuasca, però després d’una mala experiència va decidir tallar els vincles amb ell el setembre de 2021. El líder del seu nou grup, però, també ha defensat l’ús d’aquesta substància en repetides ocasions a través de les seves xarxes socials com un tractament per als dolors, l’ansietat o la depressió.

La família sospita que la nit en què va desaparèixer no estava sola

En aquestes setmanes que porta desapareguda, l’única possible pista és la troballa d’una camisa blanca que estan analitzant per saber si era de Sandra Bermejo. Això fa pensar als investigadors que es tracta d’una desaparició intencionada, una hipòtesi que la família desmenteix. De fet, ara apunten que la nit de la seva desaparició podria estar acompanyada d’una altra persona. "Tinc el convenciment que Sandra no va estar sola, o millor dit, aquella nit al cap de Peñas hi havia més gent", explica el seu advocat. Podria tractar-se d’altres membres de ‘Agua de Estrellas’. A hores d’ara, totes les hipòtesis de la desaparició continuen obertes.