Continua la cerca de Sandra Bermejo, la psicòloga desapareguda el passat 8 de novembre al cap de Peñas, a Astúries. Tot i que en les últimes setmanes semblava que guanyava pes la possibilitat d’una desaparició forçosa, tal com defensa la família des del principi, els investigadors ho han negat. El cap de la Brigada de Seguretat de Gijón, Jesús Marcos Riaño, ha assegurat que la principal hipòtesi és la desaparició voluntària i que el seu cos aparegui al mar. Malgrat això, diuen que no es descarta cap possibilitat, però no centren esforços en un possible segrest o que formés part d’una secta.

La família de Sandra Bermejo, indignada amb els investigadors

Les declaracions de Riaño han provocat una gran indignació en l'entorn familiar de Sandra Bermejo, segons ha explicat el president de SOS Desparecidos, Joaquín Amills. Com a portaveu de la família, Amills ha dit que les seves paraules parlant de la desaparició voluntària com la principal hipòtesi “han ratllat l’esperpèntic”. Els familiars estan convençuts que no va marxar per voluntat pròpia i que hi ha una tercera persona implicada en la desaparició. Asseguren que estava “molt animada perquè recentment havia nascut un nebot” i tenia molts plans de futur. A més, també els sembla estrany que si hagués desaparegut voluntàriament, no s’hagués posat en contacte amb ells perquè els uneix “una relació molt estreta i no deixaria que estiguessin patint”.

Apareix una camisa al cap de Peñas i es reprenen les tasques de recerca

Aquestes declaracions policials assegurant que el més probable és la desaparició voluntària arriben pocs dies després de trobar la que podria ser la primera pista clau. Es tracta d’una camisa blanca “d’una marca superconeguda” que va aparèixer en mig d’un precipici a uns 200 metres de la zona on es va buscar inicialment a Sandra Bermejo. La talla coincideix amb la que utilitzava la psicòloga i l’han portat a analitzar per saber si era d’ella. La seva família no l’ha reconegut, però feia 2 anys que vivia a Gijón allunyats d’ells i no es descarta que se la pogués comprar en aquest temps.

Les tasques de recerca se centren actualment en la zona de penya-segats on va aparèixer aquesta peça de roba. S’ha reprès la cerca per la costa intermareal del Cap de Peñas, una tasca complicada perquè està ple de coves i petites platges a les quals és molt difícil accedir. A partir del pròxim cap de setmana també es començaran a fer batudes terrestres quan les condicions meteorològiques ho permetin, ja que és una zona amb fortes ratxes de vent. Precisament els temporals i la mala mar és el que els investigadors creuen que està dificultant la troballa del cadàver de Sandra Bermejo.