La família de la víctima de la brutal agressió en Igualada, una menor de 16 anys que continua recuperant-se de les lesions cinc mesos després de l'atac, ha reaccionat a la detenció del seu agressor, que ha tingut lloc a dos quarts de sis d'aquesta matinada a casa de l'ara detingut, en el centre de la ciutat. Segons ha declarat l'advocat de la seva família, l'arrest fa que ara la jove pugui estar "més tranquil·la".

La família de la víctima de l'agressió d'Igualada reacciona a la detenció

El lletrat, Jorge Albertini, ha detallat que la detenció de l'autor dels fets, que ha causat greus i permanents seqüeles en la noia, ha estat acollida amb "felicitat i alegria" en l'entorn de la víctima, i assegura que així podrà començar a reprendre una vida més tranquil·la. I és que, segons Albertini, la família ha viscut sumida en un "temor constant i permanent" pel "trauma" que té la menor després de patir aquesta brutal agressió, que continua patint per les lesions.

De fet, l'agressió sexual va ser tan brutal que quan va ser trobada el passat 1 de novembre per un camioner en el polígon industrial Les Comes, on havia estat de festa a la discoteca Epic per celebrar la nit de la Castanyada, va pensar que estava morta. Envoltada de sang, presentava un greu traumatisme cranioencefàlic i diversos esquinços interns als genitals a causa de la violència de la violació. Cinc mesos després, encara no s'ha pogut recuperar i ja acumula més de cinc intervencions quirúrgiques, a més de seguir en tractament mèdic.

La menor continua patint les seqüeles de l'atac

Fa pocs dies va haver de ser ingressada de nou a l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona per les seqüeles de les lesions que va patir durant l'agressió sexual, encara que "a poc a poc se'n va recuperant", ha relatat l'advocat. En aquest mateix hospital va estar gairebé dos mesos ingressada després de la nit dels fets en què va salvar la vida per molt poc. Les seqüeles psicològiques seran més difícils de superar, encara que la detenció del jove aquesta matinada suposa un alleujament. ElCaso.cat ha pogut parlar amb els veïns del jove poc després de la detenció.

Discoteca Epic Igualada / Cedida
La menor sortia de la discoteca Epic d'Igualada quan va anar atacada / Cedida

El detingut, segons ha pogut saber ElCaso.com, té uns 20 anys, i la periodista Anna Punsí assegura que és de nacionalitat boliviana. La violència de l'agressió deixa oberta encara la possibilitat que l'arrestat no actués sol, encara que de moment és l'únic acusat dels Mossos d'Esquadra. La seva detenció forma part d'una difícil investigació duta a terme per la Unitat d'Agressions Sexuals (UCAS) de la Divisió d'Investigació Criminal, amb Esther Salcedo com a cap, que es troba al domicili del jove formant part del registre de l'habitatge.

Una investigació molt complicada i sota secret de sumari

Juntament amb ella es troba també l'inspector cap de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC), Joan Carles de la Granja, així com l'intendent en cap de la Comissaria General d'Investigació Criminal (CGIC), Ramon Chacon. Part de la dificultat durant les indagacions es devia a la falta d'imatges o càmeres de seguretat a la zona en la qual va aparèixer la víctima, així com el seu propi testimoni, que va ser impossibilitat per les brutals lesions de l'agressió, que la van induir en un estat amnèsic.

Malgrat la tardança, Albertini recalca que "en tot moment hem confiat" en la feina dels Mossos d'Esquadra: "Sempre hem dit que havíem d'esperar, era lògic en una investigació d'aquesta naturalesa i amb aquestes circumstàncies". Tanmateix, no ha donat més detalls de les troballes policials, ja que el cas segueix sota secret de sumari, i ha declarat que judicialment tot acaba de començar, encara que assenyala que quan sigui possible, la família es personarà en la causa.