La Unitat Central d’Agressions Sexual (UCAS) treballa contra rellotge. La detenció de l’agressor o els agressors de la noia de 16 anys que va aparèixer mig despullada, inconscient i agredida sexualment en un descampat d’Igualada s’ha convertit en una de les prioritats de tot el cos dels Mossos d’Esquadra i d’aquesta unitat central de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) de la policia catalana.

La UCAS s’encarrega d’investigar agressions sexuals d’autor desconegut. La majoria d’aquests delictes es cometen per persones de l’entorn, conegudes per la víctima, però aquesta unitat especial de la policia catalana es dedica a investigar aquestes agressions que per la falta d’un possible autor, la resolució és molt més complicada.

Centren els seus esforços en violacions en grup o agressors sexuals en sèrie, com la detenció d’un jove de nacionalitat peruana de 26 anys que durant l’estiu va atacar diverses noies en portals de l’Hospitalet i de Barcelona. Finalment, després de tancar el cercle, i d’un error amb una targeta que va robar a una víctima, la unitat que lidera la inspectora Eva Salcedo, el va poder caçar.

Salcedo

Inspectora Eva Salcedo, cap de la UCAS dels Mossos d'Esquadra / ElCaso.cat

La noia estava en un toll de sang

El testimoni de les amigues de la víctima, les imatges de les càmeres de seguretat de la discoteca Epic -d’on va sortir la jove, abans de ser agredida- i el que pugui recordar la noia serà clau per encarrilar una investigació que, ara per ara, encara està en una fase inicial.

Tots els detalls poden ser claus per intentar localitzar qui va atacar amb una violència desmesurada la noia per agredir-la sexualment i després deixar-la abandonada, en un toll de sang, a tocar d’un descampat del polígon industrial Les Comes, a la capital de l’Anoia.

 

La noia va ser trobada per un camioner, que fins i tot la va donar per morta i la va tapar amb una manta, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) la va poder reanimar i va ser traslladada greu a l’hospital, on encara segueix ingressada a l’UCI. Les proves mèdiques van confirmar el pitjor, no només va ser agredida, també va ser violada.

La noia va ser trobada en direcció contrària a on havia d’anar

El camioner la va trobar en carrer davant d’unes naus, a tocar d’un descampat, però en direcció contrària a on la noia havia d’anar, segons havia pactat amb la seva mare per tornar des d’Igualada a Vilanova i la Geltrú, on viu. La noia quan va sortir de la discoteca havia de caminar uns quinze minuts fins a l’estació de tren per tornar cap a casa, però no hi va arribar, i va ser trobada en un punt allunyat del seu destí, el punt que es pot veure en el vídeo que acompanya aquesta notícia de ElCaso.cat.

La policia catalana treballa per repassar totes les imatges de les càmeres de seguretat que hi poden haver en el suposat recorregut que va fer la noia per aclarir amb qui el va fer. Oficialment el cas es troba sota secret d’actuacions i la policia catalana només confirma que s’està investigant el cas i que espera poder identificar l’autor o autors com més aviat millor per poder-lo entregar al jutge.