Després de cinc mesos i una de les investigacions més complicades que ha fet mai el cos dels Mossos d’Esquadra, aquesta matinada la policia catalana ha detingut un home a Igualada com a presumpte autor de la brutal agressió sexual que va patir una nena de 16 anys a la capital de l’Anoia la nit de la castanyada de l’any passat.

Detingut l'agressor de la menor brutalment atacada a Igualada

La noia, després de sortir de la discoteca Epic d'aquesta ciutat de l'Anoia, va ser assaltada en un polígon apartat i abandonada, després de ser agredida sexualment d’una manera brutal, que feia posar la pell de gallina. I ara, després de mesos d'indagacions, cap a dos quarts de sis de la matinada, els Mossos han entrat a casa del sospitós, situada al carrer Sant Sebastià, en la cruïlla amb plaça de la Creu, al centre d'Igualada, i l'han detingut. Hores després, ElCaso.cat ha pogut parlar amb els seus veïns.

 

La Unitat Central d’Agressions Sexuals (UCAS) de la Divisió d’Investigació Criminal -creada en 2020 quan Eduard Sallent era comissari en cap dels Mossos- es va encarregar d’investigar el cas, que continua sota secret de sumari. Ara mateix, a Igualada, està en marxa l’entrada i escorcoll a casa de l’home que els Mossos han acusat de ser l’autor d’aquesta agressió sexual. La família de la víctima ha estat informada i ja han fet declaracions.

Allà es troba la inspectora en cap de la Unitat Central d'Agressions Sexuals (UCAS), Esther Salcedo, l'inspector cap de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC), Joan Carles de la Granja, i l'intendent en cap de la Comissaria General d'Investigació Criminal (CGIC), Ramon Chacon.

La policia no ha donat més detalls de la identitat, només que té uns 20 anys, i segons la periodista Anna Punsí, el detingut és de nacionalitat boliviana, i passarà a disposició judicial els dies vinents, quan acabin les diligències policials. També s'ha pogut saber que l'agressor i la víctima no tenien cap relació i que ell tenia antecedents per delictes sexuals.

Una investigació complicada

Els agents d’aquesta unitat especialitzada de la policia catalana, que s’encarrega d’investigar les agressions sexuals de persones desconegudes, ha dedicat esforços durant mesos per poder localitzar l’home, en una investigació que s’ha complicat per la falta del testimoni de la noia, que continua greu i sense poder col·laborar, i també per la falta d’imatges de la zona de l’agressió

Discoteca Epic Igualada / Cedida
La víctima sortia de la discoteca Epic d'Igualada quan va ser atacada / Cedida

En declaracions a Catalunya Ràdio, el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha volgut agrair la feina dels agents dels Mossos d'Esquadra pels esforços per resoldre el cas, tot i que no ha donat més detalls. En el seu compte de Twitter, el conseller ha assegurat: "Avui la nostra societat és una mica més justa que ahir".

D'altra banda, la mare de la víctima, en declaracions a Telenoticias Telemadrid ha detallat que els Mossos d'Esquadra l'han informat a primera hora de la detenció del presumpte agressor i assegura: "Ella, jo i tota la família estem en xoc".

Cinc mesos d'investigació i una víctima amb seqüeles de per vida

La noia va ser trobada per un camioner, el dia 1 de novembre, al mig del carrer, en un polígon industrial d’Igualada, després de la nit de la castanyada. La noia, agredida, abandonada i morta de fred, va salvar la vida per poca estona, asseguren els metges. 

Tot i que en un principi es va parlar d'una agressió múltiple atesa la violència dels fets, de moment només consta aquesta detenció, però no es descarta que s'imputin més persones per poder posar fi a aquest malson que ja fa cinc mesos que va començar.