El cas de la menor violada i agredida brutalment a Igualada continua avançant. Si bé les indagacions policials encara no tenen resultats i no s'ha aconseguit donar amb el o els agressors, la noia, de 16 anys, es continua recuperant a l'hospital.

Les seqüeles físiques i psicològiques de la víctima d'Igualada

Les notícies que arriben aquesta setmana, tanmateix, no són bones. Amb els atacants encara lliures i al carrer, la víctima ha estat diagnosticada d'una nova seqüela: ha perdut l'audició d'una oïda, l'esquerre.

La causa de la lesió és el cop que li van donar al cap en el moment de la brutal violació, que també li va esquinçar els genitals i l'anus i que ha requerit més de tres intervencions quirúrgiques.

Ara, després de diversos exàmens per avaluar la seva capacitat auditiva, s'ha arribat a la conclusió que ha perdut més d'un 90 % d'audició i que haurà de portar audiòfons.

Mossos Igualada

Mossos d'esquadra al lloc en el qual es va produir la violació / El Caso

En espera que ciència i tecnologia avancin per poder remeiar aquesta nova lesió, la sordesa d'una oïda serà per a tota la vida. I no serà l'única seqüela que acompanyi a aquesta jove, de tan sols 16 anys.

Encara ingressada a l'Hospital de Sant Joan de Déu de Barcelona, es va recuperant "progressivament", però està més que clar que, una vegada fora de l'hospital, continuarà marcada per aquest tràgic esdeveniment.

Seran per a tota la vida

Tot i que encara no es pot saber del cert quines seran les conseqüències permanents de la víctima, les operacions seran part d'un llarg historial de ferides físiques i emocionals que arrossegarà per tota la vida.

També ho serà la lesió auditiva, així com les seqüeles psicològiques. Les més comunes en casos de violació solen ser l'ansietat, la depressió i l'aïllament de les relacions personals, però també es poden patir problemes d'estrès posttraumàtic, estat de xoc i atacs de pànic.

Discoteca Epic de Igualada / Cedida

Discoteca Epic d’Igualada / Cedida

Si a això li sumem la brutal agressió que va patir, quedant inconscient i amb el cap sagnant fins al punt que el camioner que la va trobar va pensar que estava morta, els símptomes augmenten.

Sense detencions ni noves pistes

I és que cal recordar que la menor, de 16 anys, va aparèixer tirada en un polígon d'Igualada despullada i ferida de gravetat. Havia sortit de festa a la discoteca Epic i, segons testimonis, se'n va anar del local acompanyada per anar a l'estació de trens i tornar a casa seva a Vilanova i la Geltrú.

De camí de la parada, tot i que encara no s'ha reconstruït una cronologia dels fets, la menor va ser colpejada brutalment al cap i violada sense compassió, arribant a esquinçar-li genitals i anus, i deixant-la inconscient al descampat en el qual més tard la trobaria un camioner que va avisar a emergències.

L'escena del crim, plena de sang, va ser investigada pels Mossos d'Esquadra, que continuen buscant els responsables i que actuen sota secret de sumari.