La costa de Nova Zelanda ha viscut un tràgic accident que ha deixat un balanç de cinc persones mortes, i sis persones més ferides, després que la petita embarcació que el grup havia llogat bolqués, presumptament, per un xoc amb cetacis. Els fets han ocorregut aquest dissabte, 10 de setembre, prop de la ciutat de Kaikōura, a l'illa del sud, un enclavament turístic popular pels múltiples albiraments de cetacis que es produeixen al llarg de l'any. 

El vaixell, que mesurava 8,5 metres, va bolcar amb onze persones a bord

Un grup d'onze persones planejava una excursió en la qual l'objectiu principal era veure balenes de ben a prop. Han llogat una petita embarcació de pesca de 26 peus, uns 8,5 metres, amb la qual complir aquest propòsit, sense poder imaginar-se la tragèdia que viurien instants després. L'embarcació era prop de la ciutat de Kaikōura quan ha patit un fort xoc que l'ha fet bolcar i naufragar, en un accident causat, segons apunten les autoritats neozelandeses, per una col·lisió amb les balenes que habiten les aigües de l'illa. 

L'alcalde de Kaikōura, Craig Mackle, ha explicat als mitjans que en el moment de l'accident "l'aigua estava calmada", i que tot fa pensar que una balena ha sortit de sota la superfície de l'aigua just en el punt on era la barca, fent-la bolcar. Les aigües de la costa de Kaikōura, en aquesta època de l'any, concentren un gran nombre de catxalots i balenes geperudes

Els equips de rescat de la policia han recuperat els cinc cossos i rescatat les sis persones ferides de l'aigua

El bolcament de la barca ha provocat la mort de cinc persones, mentre que les altres sis que també eren a bord han resultat ferides. Els equips de rescat de la policia de Kaikōura han confirmat la recuperació dels cinc cossos de l'aigua, a la vegada que han traslladat les persones ferides, que tenen pronòstics lleus, a diferents centres sanitaris; una de les persones ferides, així i tot, ha estat traslladada a un hospital de la ciutat de Christchurch per precaució.

Un esdeveniment "devastador i sense precedents"

Les autoritats neozelandeses s'han mostrat totalment commocionades arran del tràgic accident, que han descrit com un fet "devastador i sense precedents", segons The Washington Post. El sergent de la policia de Kaikōura, Matt Boyce, ha expressat els seus condols a totes les persones afectades per l'incident: "Els nostres pensaments estan amb tots els implicats, incloses les víctimes i les seves famílies, les seves comunitats locals i el personal dels serveis d'emergència".