Quan sentim parlar de comunió ens passa pel cap una celebració religiosa, familiar, alegre i tranquil·la. Encara que, pot ser, que no sempre sigui així. Com és el cas de dues famílies de Gandia (Comunitat Valenciana). El que estava sent una celebració divertida en un banquet de quatre comunions, es va convertir en una batalla campal. Membres de dues d'aquestes celebracions, ambdues de la localitat de Xeresa, es van embardissar en una baralla multitudinària que va deixar ni més ni menys que sis persones ferides, una d'elles amb diversos punts de sutura al cap per un fort cop. L'origen de la baralla és impagable: un canvi de música al local.

Un elevat consum d'alcohol va desencadenar insults i forcejaments

Segons fonts consultades per El Periódico, els fets van ocórrer al voltant de les 8 de la tarda de diumenge passat en un restaurant de Gandia, el restaurant San Marcos. En el moment que es va produir la baralla hi havia molts convidats, entre ells nombrosos nens, que gaudien de la festa. El canvi de música que va provocar l'aldarull va desencadenar, primer, insults i forcejaments, però a poc a poc, va anar anant a més, en part per un gran consum de begudes alcohòliques, fins a acabar en una multitudinària baralla. El succés, com és normal, va avergonyir la resta de les persones que es trobaven allà. Van presenciar escenes lamentables, tant els nens com els seus acompanyants.

En veure els familiars embardissar-se en una baralla, la resta d'assistents i responsables del local van alertar al telèfon d'emergències de la policia. La trucada al 112 va mobilitzar fins allà tres patrulles de la Policia Local i unes altres cinc de la Policia Nacional. Els agents van fer servir, amb prou feines, la força per aconseguir separar i apaivagar els ànims entre els membres de la baralla i van aconseguir evitar que es tornessin a pegar.

Diversos ferits i un detingut

Va resultar ser una baralla tan multitudinària, que no només els agents de la policia van intervenir, sinó que també es van desplaçar al lloc dels fets professionals d'emergències mèdiques. Segons reflecteix el comunicat mèdic, un dels ferits va patir talls a diverses parts del cos, com en el cap, orella i coll a causa que li van trencar un vas en aquestes zones. El presumpte agressor va ser detingut per la Policia Nacional. A més d'aquest ferit, els intervinents de la baralla no van anar gaire amb compte, ja que també va caldre lamentar que un nen patís una hemorràgia al nas i que una dona embarassada caigués a terra a conseqüència d'una empenta.

Encara que van acudir dues ambulàncies al local, únicament un dels ferits va haver de ser traslladat a l'hospital per ser atès.