En menys de dues setmanes, a diferents punts d'Espanya, hi ha hagut quatre agressions sexuals grupals que estan sent investigades. Els detinguts són homes molt joves, molts d'ells menors d'edat. Dels 19 investigats per aquestes violacions, tots ells estan en llibertat amb càrrecs o en crida i cerca.

ElCaso.cat ha fet un recull de les violacions múltiples de les darreres dues setmanes explicant detalladament els fets i en quin punt estan les investigacions de Màlaga, Burjassot, Vila-real i Pulpí.

Tres investigats per una agressió sexual a Màlaga

La primera agressió sexual múltiple va passar la matinada del dilluns 9 de maig a la platja de la Malagueta, a Màlaga. Dues amigues que estaven prenent una copa en un pub van veure com dos homes estaven abusant sexualment d'una jove que estava semiinconscient per la gran quantitat d'alcohol que havia begut.

Els presumptes violadors en llibertat

Els presumptes violadors se la van emportar fins a la platja i va ser allà on, presumptament, la van agredir en presència d'un tercer home que, segons el testimoni de les dones que van alertar a Emergències, estava assegut a la sorra esperant el seu torn per violar-la. Dos dels acusats, de 30 i 31 anys, van ingressar a presó de manera provisional, però aquesta setmana han estat posats en llibertat. El jove que no la va agredir tot i que tenia la intenció de fer-ho, també està en llibertat amb càrrecs. Es tracta d'un noi de 19 anys amb més d'una desena d'antecedents policials.

Dues violacions a dues nenes de 12 anys a Burjassot

La Policia Nacional també té una altra investigació oberta per dues violacions, una individual i una altra múltiple, a dues nenes de 12 anys a (Burjassot). Els presumptes violadors son cinc adolescents menors d'edat d'entre 15 i 17 anys que, presumptament, el 19 de maig, les van agredir en una casa abandonada als afores d'aquest municipi. Els investigadors estan buscant una sisena persona, un noi de 18 anys, per la seva presumpta implicació en el cas.

Tot i que hi ha moltes proves que podrien demostrar la seva presumpta autoria, els cinc acusats de violació han quedat en llibertat vigilada, una decisió contrària a la petició de Fiscalia de Menors i de l'equip tècnic dels jutjats, que demanaven l'internament dels menors. Fiscalia ha presentat un recurs contra la decisió de la jutgessa instructora demanant que quatre dels cinc adolescents entrin en un centre de menors fins que se celebri el judici.

Set menors d'edat violen una noia de 18 anys a Vila-real: en llibertat

El 23 de maig hi va haver dues violacions en un mateix dia: una a Vila-real (Castelló) i una altra a Pulpí (Almeria). En el cas del País Valencià, la víctima és una noia de 18 anys que, presumptament, ha estat agredida sexualment per set menors d'edat. La Policia Nacional en va aconseguir detenir quatre, però un d'ells és inimputable perquè té menys de 14 anys i els altres tres han quedat en llibertat amb una ordre d'allunyament i la prohibició de comunicació amb la víctima. La investigació continua oberta per localitzar i detenir els altres tres menors que, presumptament, també van violar aquesta jove de 18 anys.

La Guàrdia Civil busca tres nois per una agressió sexual grupal a Pulpí

A Pulpí (Almería) la Guàrdia Civil està buscant tres nois d'entre 18 i 21 anys que, presumptament, han agredit sexualment una dona de 30 anys. La víctima estava passant uns dies de vacances en aquesta localitat costanera i, presumptament, tres nois estrangers la van violar al mig del carrer.

Els fets van passar cap a les 21:00 al carrer Pisuerga de la pedania de San Juan de los Terreros. Qualsevol persona que en tingui alguna pista, que immediatament contacti amb l'Institut Armat, ja que els presumptes violadors estan en llibertat i, de moment, encara no han estat identificats.