Els veïns de Sant Adrià de Besòs viuen amb el temor que algú els pugui entrar a robar a casa. En els darrers mesos s’ha produït una important onada de robatoris en domicilis i tenen por de ser les següents víctimes. Només en els últims tres mesos de 2022 s’han produït 155 robatoris, mentre que en tot l’any 2021 se n’havien produït 44. Per aquest motiu, estan prenent mesures preventives com la instal·lació de reixes a les finestres o de càmeres de seguretat als replans dels edificis per deixar al descobert els lladres o dissuadir-los.

Els lladres vigilen els habitatges abans d’entrar-hi a robar

Les imatges de les càmeres de videovigilància han permès identificar alguns dels delinqüents. Poden actuar en parella o en solitari, però encara no se sap si pertanyien a un mateix grup organitzat. Els vídeos també han permès conèixer com actuen. Els lladres van amb anterioritat a l’immoble on volen accedir i l’observen per tenir controlats tots els detalls, com les portes i finestres per on poden entrar i sortir. També col·loquen una marca de plàstic a la ranura de la porta d’entrada o aixequen les estores per saber si l’habitatge està buit, sobretot en aquestes dates nadalenques.

A l'interior dels habitatges hi poden entrar de diferents maneres, també per les finestres. Això ha comportat que alguns veïns hagin instal·lat reixes perquè no s’hi pugui accedir. Els lladres poden entrar tant a cases unifamiliars com en blocs de pisos. Accedeixen a través de la porta principal fent-se passar per un veí quan algú surt pel portal. Entren a robar als domicilis, però també entren a l’interior dels trasters o dels cotxes que hi ha aparcats en els garatges. Per això han decidit col·locar càmeres de seguretat als replans o a l’entrada dels edificis.

Aquestes càmeres instal·lades pels veïns a escala particular han permès enregistrar les cares de cinc d’aquests lladres que actuen per la zona. Les imatges han estat entregades als Mossos d’Esquadra, que juntament amb la Policia Local treballen per identificar-los i detenir-los. De moment, es desconeix si és una banda organitzada o si són diferents lladres que han trobat en Sant Adrià de Besòs el lloc perfecte per entrar a robar.