Onada de robatoris en centres comercials de l’àrea metropolitana de Barcelona amb el mètode de l’encastament. Aprofitant que els establiments s’han proveït de productes electrònics abans dels ponts de la Constitució i la Puríssima, pensant ja en les compres nadalenques, els lladres entren als comerços i s’enduen telèfons mòbils i altres aparells de gran valor econòmic. Els encastaments han tingut lloc al centre comercial Alcampo de Sant Adrià del Besòs i en un altre centre comercial de la mateixa empresa a Sant Quirze del Vallès. Els lladres entren als establiments després d’encastar el cotxe contra les portes d'emergència i s’emporten objectes tecnològics de gran valor, especialment relacionats amb la telefonia mòbil.

Segons informa Crónica Global, els investigadors creuen que, pel modus operandi que utilitzen i per quan estan actuant, han de tenir algun contacte dintre del centre comercial o de la companyia Alcampo que els faciliti la informació i els digui quan s’han proveït de productes tecnològics. Des del sector de la seguretat privada destaquen que aquests robatoris no són un fet aïllat i que cada any acostuma a passar el mateix quan arriben les setmanes anteriors a les compres nadalenques, per això demanen que durant aquesta campanya comercial s’augmenti el nombre de vigilants.

El centre comercial Alcampo de Sant Adrià de Besòs pateix dos robatoris en pocs dies

L’Alcampo de Sant Adrià de Besòs ha estat un dels dos centres comercials on s’han comès els robatoris durant aquesta setmana de pont. Segons va avançar Metrópoli Abierta, els lladres hi van accedir el passat 6 de desembre a les tres de matinada després d’encastar el seu vehicle a les portes d’emergència i es van endur diversos Iphones. Aquest robatori, però, no era l’únic en aquest hipermercat en les darreres setmanes. El passat 26 de novembre ja havien entrat a robar en aquest mateix establiment i també ho havien fet encastant el vehicle contra la porta d’emergència que dona accés directe a la zona dels aparells electrònics on es troben els televisors, els ordinadors i els telèfons mòbils. En aquella ocasió el botí dels lladres va ser encara més elevat: 80 telèfons mòbils.