El dispositiu conjunt dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona per acabar amb els robatoris en habitatges al districte de Sarrià-Sant Gervasi està donant els seus fruits. Segons han informat els cossos policials, en les últimes hores s’han detingut cinc homes més relacionats amb l’onada de robatoris amb força al barri de les Tres Torres. Amb aquestes noves detencions, ja són 14 les persones que s’han detingut en el marc d’aquest operatiu que va entrar en funcionament el passat 14 de desembre.

Cinc noves detencions per robatoris en domicilis de Sarrià-Sant Gervasi

Segons han informat des dels Mossos d’Esquadra, aquest divendres, cap a un quart de vuit del vespre, es van detenir dos nois, de 20 i 21 anys, que intentaven entrar a robar en un habitatge de carrer de Pàdua. Cap a quarts de tres de la matinada d’aquest dissabte, s’ha arrestat uns altres tres homes, de 23, 24 i 27 anys, com a presumptes autors d’un robatori amb força en un domicili ubicat al carrer del Rector Ubach. Un dels cinc detinguts compta amb tres antecedents policials, mentre la resta no en tenen cap. Tot ells utilitzaven marcadors per identificar habitatges buits on poder entrar a robar.

Anteriorment, s’havia detingut un home de 29 anys i una dona de 23 per una temptativa de robatori en un habitatge del carrer Manuel de Falla. Els lladres van intentar accedir a l’immoble escalant per la façana, però no ho van aconseguir i van acabar desistint de l’intent. Agents dels Mossos ja els havien vist pujar pels balcons i els estaven esperant a baix. Els van perseguir fins a la plaça Francesc Macià, on els van identificar i detenir.

Els lladres fan servir marcadors per identificar els habitatges buits

Aquestes setmanes al voltant de Nadal són un dels períodes on es produeixen més robatoris en habitatges. Els lladres aprofiten per entrar a robar sabent que molta gent aprofita els dies de vacances per marxar de viatge o a la segona residència. Per saber quins domicilis estan buits, deixen marcadors a les portes. Els mecanismes més clàssics són el tros de paper o una petita falca de plàstic al llindar de la porta, que si segueix al mateix lloc al cap d’uns dies vol dir que no hi ha ningú. Aquests sistemes, però, són cada vegada més fàcils d’identificar i, per això, ara s’opta per enganxar una fina tira de cola o silicona entre la porta i el marc, gairebé invisible per a la majoria de persones si no saben que està col·locada.