Els investigadors troben el passaport Martín Ezequiel Álvarez Giaccio, que va matar presumptament el seu fill de dos anys a l'hotel Concordia de Barcelona en un nou cas de violència vicària. La principal hipòtesi apunta que és mort.

Un parricidi sense resoldre a Barcelona

Actitud freda i cruel, però caòtica i una fugida sense resoldre. Encara queden moltes preguntes per respondre en el cas més tràgic d'aquest estiu: el parricidi d'un nen de dos anys per part del seu propi pare, que es troba encara en parador desconegut.

Tot i que semblava haver planificat perfectament la manera de fer mal a la seva exparella, Martín Ezequiel Álvarez no tenia un pla de fugida sòlid. Això és el que ara sospiten els investigadors, que comencen a donar-lo per mort, tal com ha informat El Punt Avui.

Va matar el seu fill a l'hotel Concordia de Paral·lel

Aquest home desballestat per la ruptura amb la mare del seu fill va planificar la venjança més cruel: va portar el petit, de només dos anys, a l'hotel Concordia, a l'avinguda de Paral·lel de Barcelona, on fa anys van celebrar el casament amb la dona a qui ha destrossat la vida.

Hotel la Concordia / ACN

Hotel Concordia / ACN

Allà, va matar el nen a sang freda amb un coixí fins a ofegar-lo i el personal de l'hotel el va trobar ja sense vida, donant avís als Mossos d'Esquadra.

Després de revisar les càmeres de seguretat, van comprovar que Álvarez havia escapat saltant la tanca de la piscina. Paral·lelament, la mare va rebre un missatge de l'assassí, que gairebé confessa el crim: "A l’hotel trobaràs el que et mereixes", li va dir.

Se li va perdre el rastre a l'aeroport del Prat

El cos de policia va buscar-lo en direcció cap a Montjuïc, on es pensava que havia anat, però no el van trobar. D'allà, el rastre va portar a l'aeroport del Prat de Barcelona, on se'l veu a les gravacions de les càmeres entrant des d'un taxi i després sortint a peu, i ja no es va esbrinar res més. 

I així han estat aquests gairebé vint dies de cerca, en què els Mossos han rebut trucades per possibles albiraments i pistes, que mai han donat resultat.

video padre hotel concordia

Imatge de les càmeres de seguretat de l'hotel, que van captar la fugida del parricida / El Caso

Diversos indicis fan pensar ara als investigadors que la fugida no estava ben planificada. El més important ha estat el passaport d’Álvarez Giaccio, que els Mossos d'Esquadra han trobat en els escorcolls dels habitatges relacionats amb el presumpte parricida.

Troben el passaport Martín Ezequiel Álvarez

Pocs dies abans del crim, Martín Ezequiel havia marxat de la casa de la seva dona, ara víctima principal de la violència vicària, a petició d'ella. S'havia instal·lat a la casa d’un familiar al Vendrell i presumptament va començar llavors a maquinar tot el pla.

El passaport trobat, juntament amb una fugida més aviat desordenada i el fet que l'home es trobava en tractament psiquiàtric, ara fan pensar als investigadors que el fugitiu pot ser mort, detalla també El Punt Avui.

Violència vicària a Barcelona

Aquesta hipòtesi també es referma amb el fet que, tres setmanes després que els Mossos d'Esquadra publiquessin la seva imatge a les xarxes socials i mitjans, fent una crida a la col·laboració ciutadana per trobar-lo, no hagi aparegut.

Búsqueda Martín / RRSS

Cartell de crida a la col·laboració per trobar l'assassí / XXSS

En cas que la hipòtesi es confirmés, el crim quedaria impune, deixant de nou sense consol una víctima de violència vicària, com també va patir la mare de les nenes de Tenerife, Anna i Olivia, assassinades pel seu pare, Tomás Gimeno.